КИЕВ
03:47
Брюссель
02:47
Москва
04:47
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Українські дослідники Антарктиди стануть співавторами енциклопедії про екосистеми

24 декабря, 17:00  Социальная  Украина

 

Українські вчені Іван Парнікоза та Ірина Козерецька, стали авторами одного з розділів «Енциклопедія світових біомів».  Вона вийде друком у червні 2020 року. У 3-томнику на 2600 сторінок буде зібрана інформація про всі екосистеми найвищого рангу - біоми - на планеті Земля.

 

Українські дослідники  Антарктиди,  Іван Парнікоза, Ірина Козерецька, «Енциклопедія світових біомів», екосистеми,   біоми. Євген Дикий,  «Elsevier»,  «Антарктичні наземні біоми: найбідніші, найекстремальніші та найчутливіші на Планеті», Украинские исследо

 

«Розділ про кожен з біомів писали найбільш знані фахівці, чиї дослідження є незаперечно авторитетними. Ми пишаємося, що з усієї світової наукової спільноти саме вченим НАНЦ видавці довірили опис Антарктичних суходільних біомів. Саме їхня стаття надалі буде першоджерелом інформації, з якого починатимуть свої пошуки полярні екологи з будь-якої країни. І це є найкращим визнанням того, що наша наука не «пасе задніх», а на рівних бере участь у глобальному процесі пізнання природи нашої планети», – пояснив очільник Національного антарктичного наукового центру МОН Євген Дикий.

 

«Енциклопедію світових біомів» підготувало всесвітньо відоме наукове видавництво «Elsevier».

 

Зі статтею вчених - Івани Парнікози та Ірини Козерецької - «Антарктичні наземні біоми: найбідніші, найекстремальніші та найчутливіші на Планеті» можна ознайомитись за посиланням.

 

Довідково: Біоми – це екосистеми найвищого рангу, які представляють собою одночасно і цілий клас ландшафтів, і цілий сталий набір функціональних зв’язків між тваринами та рослинами (хоч види, які їх складають, можуть бути дуже різними). Прикладами біомів є, зокрема, тропічний ліс, тайга, тундра або коралові рифи.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу