КИЕВ
12:09
Брюссель
11:09
Москва
13:09
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Загибель військових в Балаклії: стали відомі подробиці

27 ноября, 09:38  Социальная  Украина

 

Основною версією загибелі військовослужбовців слідство розглядає недбалість. 15 листопада в Балаклії 3 військових загинули під час планових робіт з розмінування. Слідчі кажуть: імовірно вони самі і порушили техніку безпеки.

 

балаклія, вибуги в Балаклії, загибель військовослужбовців на складах, 3 військових загинули в Балаклії, ЗСУ, ДБР, Новіков, взрывы в балаклии.

 

«Ми схиляємся до того, це основна наша версія, що все-таки ті особи, які безпосередньо виконували роботи з цими боєприпасами, вони якраз і причетні — через те, що не виконували техніку безпеки під час такого виду робіт», — сказав 26 листопада на пресконференції у Харкові заступник директора Територіального управління ДБР Олексій Новіков, передає РБК. 

 

«Скоріш за все, через порушення техніки безпеки виникло зіткнення двох цих двигунів, якась іскра, скоріш за все, з’явилась, і тому, мабуть, була порушена цілісність цього двигуна, де знаходилось паливо, і тому пролунав вибух», — додав він.

 

Сапер, який був найближче до двигунів, загинув серед перших.

 

За словами Новікова, загалом версій кілька, остаточні висновки чекають від експертів. В рамках розслідування допитали більше ста людей, в тому числі поранених військовослужбовців.

 

Внаслідок вибухів на території військової частини 15 листопада загинули троє військовослужбовців, ще четверо отримали поранення. Це сталося під час планового розмінування території.

 

Як повідомили у Збройних силах України, у ході завантаження залишків боєприпасів та їхніх елементів, підготовлених для подальшого знищення, зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу «Куб», ймовірно відбулось його загорання з подальшим підривом накопичених для знищення вибохонебезпечних предметів.

 

У день вибухів слідчі ДБР відкрили провадження за статтею — недбале ставлення військової службової особи до служби, що спричинило істотну шкоду, вчинене в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України)». 

 

Нагадаємо, як ми повідомляли 15 листопада очевидці почали повідомляти про вибухи в Балаклії в мережу виклили відео. В ЗСУ одразу заспокоїли ідуть планові роботи. Пізніше стало відомо, що 3 військових загинули. 

 

Це не перші вибухи на військових складах. У ніч на 23 березня 2017 року на складах артилерійських боєприпасів на околиці Балаклії через пожежу почали вибухати боєприпаси. Було евакуйовано майже 20 тисяч людей з розташованих поблизу населених пунктів. Тоді одна людина загинула, п’ять отримали поранення. Слідство ведеться за статтею «диверсія».

 

Удруге вибухи на арсеналі біля Балаклії сталися у травні 2018 року — через детонацію не зібраних після попереднього вибуху боєприпасів.

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу