КИЕВ
21:49
Брюссель
20:49
Москва
22:49
Вторник, 23 апреля 2024

Новости



Улляна Супрун розповіла, чи хоче далі очолювати МОЗ

21 августа, 12:31  Социальная  Украина

Питання, хто буде очільником Міністерства охорони здоров'я у новому уряді, - у компетенції нового Прем'єр-міністра і можливої коаліції або ж партії, яка взяла більшість у Верховній Раді. Але у випадку, якщо буде підтримка подальших реформ і своя команда, то кожен би член чинного уряду залишався би на своїй посаді.

 

Про це заявила очільниця МОЗ Уляна Супрун журналістам перед засіданням Кабміну, передає УНН.


"Це є вибір Прем'єр-міністра і, як буде, коаліції, або вибір партії,.. це буде їхнє рішення, не моє особисте", - вказала Супрун, відповідаючи на запитання, чи збирається вона залишатися на своїй посаді.


При цьому вона зауважила, що всі чекають до 29-го серпня, коли має відбутися урочисте засідання парламенту нового скликання, аби подивитися, що буде відбуватися далі. "Президент буде виступати, це буде показувати нам, який буде шлях, напрямок, вектор країни, і цієї ВР. Можливо навіть буде і представлення Прем'єр-міністра, побачимо, а тоді вже буде представлення уряду".


"Залежно від Прем'єр-міністра, залежно від того, як буде сприйматися політика трансформації системи охорони здоров'я, якби були такі можливості, що своя команда, підтримка фінансова, підтримка політична, щоби транформація далі відбувалася, я думаю, що кожен би залишився на своїй посаді і далі працював, кожен член нашого уряду", - додала вона.


Нагадаємо, 13 серпня кілька сотень людей прийшли під Офіс Президента з вимогою відставки Супрун.


Додамо, Кабмін у липні 2016 року призначив Супрун першим заступником міністра охорони здоров'я України. Відповідно до розпорядження Кабміну, з серпня 2016 року вона виконує обов'язки міністра охорони здоров'я України. У лютому 2019 року Супрун за рішенням суду заборонили виконувати обов'язки очільниці МОЗ. Однак, за кілька днів Кабмін дозволив Супрун виконувати обов'язки в.о. голови МОЗ.

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу