КИЕВ
14:49
Брюссель
13:49
Москва
15:49
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



В окупованому Криму знищили єдиний храм ПЦУ — архієпископ Климент

24 июля, 17:20  Социальная  Украина

У Севастополі розграбували та понівечили єдиний храм Православної церкви України - Кафедральний собор святих рівноапостольних Володимира та Ольги. Про це заявив архієпископ Кримської єпархії ПЦУ Климент, передає «Крим.Реалії»


 

 

Знищення церковного майна почалось після винесення окупаційним «судом» рішення про звільнення приміщення храму на користь так званого «Міністерства майнових і земельних відносин» Криму. «Ремонт» в приміщеннях храму почали, коли Климент виїхав до США. 


«Ситуація дуже критична. Все відбувалося, коли я не був у Криму. Згідно з рішенням суду у 2017 році, було вилучено 110 квадратних метрів площі першого поверху. Вона була опечатана і перебувала під замком. Але разом з тим було описане і зберігалося церковне майно: крісла, ікони, меблі, килими, посуд, столи, столові прибори. Зараз це все розграбоване і поламане. Частину речей я побачив на вулиці на звалищі. Де поділися інші речі - я не знаю», - розповів Климент.


«Вони почали погром саме тоді, коли я був на конференції з релігійної свободи. Це Росія показує всьому світу, що для неї (означає - ред) світове товариство і релігійна свобода», - вважає священнослужитель.


Раніше Климент заявляв про наміри оскаржити дії окупаційної влади Криму в ЄСПЛ.


Дивіться також репортаж Громадського з останнього обряду хрещення у соборі Володимира й Ольги.

 

 

 

 

Джерело:Громадське

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу