КИЕВ
18:04
Брюссель
17:04
Москва
19:04
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Патріарх Варфоломій запевняє, що ПЦУ є самостійною церквою

15 июля, 10:43  Социальная  Украина
Патріарх Варфоломій

Вселенський патріарх Варфоломій заявив, українська автокефалія нічим не відрізняється від багатьох автокефалій інших помісних церков. Вони лише допомагають, як церква-мати. Про це він розповів у своєму інтерв'ю ТСН.


 

 

 

"Наш патріархат є істинною Материнською Церквою, і як істинна мати він, за прикладом премудрого Соломона, по відновленню тих, хто був у розколі, протягом трьох місяців провів там Об'єднавчий собор. Він почув і прийняв офіційне прохання всього Собору про автокефалію. І тоді він надав їм статус автокефалії. Чи ви вважаєте, що для Патріархату було легко протягом усіх цих років переживати відлучення своїх дітей від обійм і підтримки матері? У жодному разі! Навпаки! Материнська Церква, що з таким тяжким трудом катехизувала, хрестила, очистила й навчила своїх дітей, створила для них абетку, в силу зовнішніх обставин була вимушена сказати їм: "Дітки, тепер ви повинні самі давати собі раду й жити самоврядуванням. Але коли вам буде дуже тяжко, ваша Мати завжди поруч із вами й готова допомогти вам усіма своїми духовними ресурсами, особливо своїм досвідом", - зазначив Вселенський патріарх.

 

Фактично, патріарх Варфоломій особисто підтвердив, що українська церква, як і інші помісні церкви - самостійні. Також Святійший Варфоломій висловив жаль щодо дій Філарета, сказавши, що той "мав би стати наставником для свого духовного сина Епіфанія, проте обрав інший, неправильний шлях".

 

 

 

 

Джерело: УНІАН

 

 

Версия для печати

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу