КИЕВ
14:14
Брюссель
13:14
Москва
15:14
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



Президент Зеленський підписав закон з фахової освіти

05 июля, 19:18  Социальная  Украина
Навчання в закладі профтехосвіти

Вже з 2020 року українські коледжі та технікуми почнуть надавати фахову передвищу освіту


Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про фахову передвищу освіту". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства освіти і науки України у Facebook.


Як повідомляється, вже з 2020 року українські коледжі та технікуми почнуть надавати фахову передвищу освіту: вони будуть готувати професійних молодших бакалаврів і більше не набирати абітурієнтів на "молодшого спеціаліста".


Крім того, освіта для дорослих стане більш гнучкою - людина зможе отримати кілька професійних утворень за бюджетні кошти протягом життя, навчальні заклади отримають нову систему державного фінансування, а студенти зможуть вільно обирати форму навчання, зокрема, буде більше можливостей для дуальної освіти.


Раніше РБК-Україна повідомляло, що Верховна рада України схвалила в другому читанні законопроект №8321-д "Про фахову передвищу освіту", яким регулюється питання фінансування технікумів і коледжів.


Крім того, в минулому році освітній комітет Ради прийняв рішення підготувати звернення до Кабінету міністрів України з приводу вирішення питання забезпечення фінансування в повному обсязі технікумів і коледжів. Комітет також рекомендував Кабінету міністрів розробити Стратегію розвитку професійного предвысшего освіти.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу