КИЕВ
21:57
Брюссель
20:57
Москва
22:57
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Стали відомі деталі законопроекту про заборону матюків

03 июля, 13:22  Социальная  Украина
Верховна Рада

2 липня до Верховної Ради було внесено законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України про "дематюкацію" мови.


Про це повідомляється на сайті парламенту.


Ініціатор законопроекту - народний депутат Ольга Богомолець.


Народний обранець переконана, що "лайка - це вияв психічної слабкості", а також спосіб виявлення агресії та "псевдосамозахист і темна частина несвідомого".


Богомолець пропонує карати за нецензурні слова публічних осіб та теле- і радіокомпанії, а також "простих" громадян.


Законопроектом передбачається встановлення відповідальності для телеканалі в радіостанції в розмірі 10% розміру ліцензійного збору за трансляції передач, які містять нецензурні вислови. Ця норма не поширюється на фільми.


Крім того, Богомолець вимагає встановлення адміністративної відповідальності за розповсюдження ЗМІ матеріалів з нецензурною лайкою: порушникам загрожуватиме штраф від 3 до 7 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від 40 до 60. У крайньому випадку порушників відправлятимуть на виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку, або адміністративний арешт на строк до 15 діб.


Також законопроектом передбачено покарання для публічних осіб "за нецензурну лайку, образливе чіпляння до громадян" під час трансляції телерадіопередач у розмірі штрафу від 75 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


"Непублічних" осіб за це саме порушення каратимуть штрафом від 40 до 75 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Кошти, отримані від сплати штрафів за вчинення адміністративного правопорушення, Богомолець хоче направляти на підтримку та розвиток Українського культурного фонду.

 

 

Джерело:Прямий

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу