КИЕВ
11:11
Брюссель
10:11
Москва
12:11
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Сьогодні в Україні запрацює новий український правопис

03 июня, 09:52  Социальная  Украина

У МОН зазначали, що наразі розробляється план імплементації нової редакції "Українського правопису". Цей документ, зокрема, передбачатиме терміни та етапи впровадження змін в освітній процес.

У понеділок, 3 червня 2019 року, фінальний текст нової редакції українського правопису буде опубліковано на офіційних сайтах Міністерства освіти і науки та Національної академії наук.

 

З моменту його публікування рекомендовано застосовувати норми та правила нової редакції правопису в усіх сферах суспільного життя, зокрема, в офіційно-діловому стилі мовлення, зазначали у МОН. Як повідомлялося, 22 травня 2019 року Кабмін ухвалив постанову № 437 "Питання українського правопису", якою схвалено нову редакцію українського правопису. Документ підготувала спеціально створена Українська національна комісія з питань правопису, до якої увійшли вчені-мовознавці Національної академії наук та національних університетів з різних регіонів України.

 

У серпні-вересні 2018 року відбулося громадське обговорення пропонованих змін, під час якого надійшло понад 3 тисячі пропозицій від наукових установ, закладів освіти, органів державної влади та місцевого самоврядування, окремих громадян.

 

Джерело: УНІАН

 

 

Версия для печати








Обзор сети

Разместить рекламу