КИЕВ
19:11
Брюссель
18:11
Москва
20:11
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Боротьба проти рейдерського захоплення ТОВ «Нива-2010» триває

01 сентября, 18:14  Социальная  Украина

Судова тяганина щодо справи рейдерського захоплення ТОВ «Нива-2010» у с. Бережинка Кіровоградського району може тривати ще рік і навіть більше - через зумисне затягування процесу. Аграрна партія тримає справу на контролі і продовжить надавати їй максимального розголосу, вимагаючи адекватних рішень від влади і суду.

 

Після розголосу купа політиків швидко скористалися «гарячою» темою рейдерства. Хтось лише для самопіару, хтось справді допоміг - констатує керівник громадської організації «Аграрна самооборона України», член Аграрної партії Юрій Крутько.

 

«Аграрна самооборона пліч-о-пліч підтримувала підприємство «Нива-2010» буквально з першого дня рейдерських атак. Ми з Аграрною партією не раз із цим питанням їздили у Київ. Бо розуміли, що проблему треба виносити в інформаційне поле, на загальноукраїнський рівень. Ми це зробили. І ми розуміємо, що питання ще не вирішено, а тому про це підприємство треба говорити, бо рейдери люблять «тишу». На жаль, багато чиновників, що начебто зі щирими намірами збиралися допомогти, обмежились самопіаром, ніколи і не були на цьому підприємстві, а його керівника Миколу Трибиненка і в очі не бачили. Не треба недооцінювати людей, люди це бачать і все розуміють», - говорить Юрій Крутько.

 

Директор ТОВ «Нива-2010» Микола Трибиненко вдячний всім, хто справді підтримує підприємство не на словах, а на ділі. В тому числі, колегам-аграріям, які надають зерно, консультації, правову підтримку, з допомогою яких «Нива-2010» досі працює.

 

«Я створив господарство фактично з нуля і пропрацював там 43 роки. Ця ситуація болить мені особливо. А ще більше болить так звана вдавана «підтримка держави». Тільки вдумайтесь - Нацгвардія і рейдери разом били селян! От вам і підтримка влади. Що за держава, куди ми йдемо? Хіба Президент не бачить, що робиться в країні, до чого все йде, невже хоче третього Майдану?» - обурюється Микола Трибиненко.

 

Фермер мало вірить в об'єктивність і чесність суддів. Судова тяганина може тривати ще рік і навіть більше. Посприяти позитивному вирішенню ситуації, на його думку, наразі може подальший розголос справи.

 

Створення антирейдерських штабів, обіцянки Мін'юсту посилити контроль за роботою державних реєстраторів на місцях, підписання обласною радою звернення до Президента, Кабінету Міністрів, Верховної Ради з вимогою захистити справжніх засновників «Ниви-2010» - все це не дало реального результату, вважає Микола Трибиненко. Наразі повернути підприємство справжньому власнику може суд, який, за дивним збігом обставин, щоразу переноситься.

 

Нагадаємо, у селі Бережинка Кіровоградського району 24 травня цього року під час конфлікту навколо ТОВ «Нива-2010» поранення дробом отримали троє селян. У спробі цього рейдерського захоплення простежується схема, яку вже застосовували рейдери в Кіровоградській та Дніпропетровській областях. Задіяні так звані «чорні» нотаріуси, державні реєстратори і суди. Нотаріуси завіряють підроблені документи, державний реєстратор вносить ці документи в державний реєстр, а «шліфує» аферу суд, який накладає на підприємство фіктивні борги.

 

Останнім часом рейдерські атаки на Кіровоградщині було здійснено й на інші підприємства, зокрема: ПСП «Гайдук» (м. Долинська), ФГ «Агроперспектива», ФГ «Матвєєв» та ФОП «Матвєєв» (с. Петрове Знам'янського району), ПСП «Богнер» (с. Богданівка Петрівського району), ПСП ім. Димитрова (с. Добре Вільшанського району) та інші.

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу