КИЕВ
20:20
Брюссель
19:20
Москва
21:20
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Аграрії приєданилися до загальнонаціональної прощі до Зварниці

17 июля, 18:29  Социальная  Украина

14-16 липня в селі Зарваниця на Тернопільщині, де століттями у місцевому храмі зберігається чудотворний образ Зарваницької Божої Матері, відбулась Загальнонаціональна проща. У ці дні у всесвітній марійський відпустовий центр, одну з найбільших подільських святинь Української греко-католицької церкви, з'їхались близько 100 тисяч людей з різних куточків України. За мир в Україні разом із прочанами помолився і лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

«Понад вісімсот років люди йдуть до Зарваниці за Божим словом. Відчуття намоленого мільйонами людей святого місця западає в душу. Сьогодні тут є люди з окупованого Луганська і Донецька, з Криму, люди з різних конфесій. Коли одночасно пліч-о-пліч молиться за Україну понад сто тисяч людей - це сила. Такі прощі важливі для становлення єдності українського народу, а буде єдність - буде мир», - говорить Віталій Скоцик.

 

 

Архієрейська літургія відбулась за участю Блаженнішого Святослава та Папського посланця, префекта Конгрегації східних церков кардинала Леонардо Сандрі.

 

«Ми приходимо сюди, аби каятися в наших гріхах, воскресати до Божого життя, вчитися жити справжнім християнським життям, прощати навіть ворогам. А це означає, що тут разом із Марією ми перемагаємо зло, диявола, який є первопричиною війни, горя, страждань і всього того, що завдає сліз, ран і крові українському народові», - сказав глава Української Греко-католицької церкви Блаженніший Святослав.

 

 

Цьогоріч Загальнонаціональна проща приурочена 150-річчю коронації Зарваницької чудотворної ікони Пресвятої Богородиці та 125-літтю з Дня народження Патріарха Йосифа Сліпого.

 

«Патріарх Йосиф Сліпий народився не так далеко від Зарваниці, всього за 20 кілометрів звідси, в селі Заздрість. У дитинстві від дуже сильно захворів, батько запріг коней, щоб відвести його до ікони, а мати взяла хворого сина на руки і весь шлях здолала пішки. Тут він зцілився і пізніше став одним із найбільших діячів греко-католицької церкви, символом незламності і віри в жорстокому тоталітарному минулому столітті», - розповідає папський місіонер, отець Василь Баглей.

 

 

Після літургії відбулося освячення 10 копій Зарваницької чудотворної ікони, які були виготовлені на замовлення голови Тернопільської обласної організації Аграрної партії Івана Чайківського.

 

 

«Ці ікони виготовлені на Закарпатті за древньою іконописною традицією на липовій дошці з використанням крейди з яєчним жовтком та сусальної позолоти. Ікони, зроблені за цією технологією, зберігаються в первісному вигляді віками», - розповідає Іван Чайківський. 

 

 

Одну з ікон під час прощі від імені всього українського народу подарували Папському посланцю,  кардиналу Леонардо Сандрі, решта будуть передані до деканальних храмів на Тернопільщині.

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу