КИЕВ
14:14
Брюссель
13:14
Москва
15:14
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Народ повинен побачити в очі законопроект пенсійної реформи - Скоцик

05 июня, 16:46  Социальная  Украина

Кабмін має оприлюднити текст законопроекту про пенсійну реформу і не замовчувати домовленостей із міжнародними кредиторам. Посилатись на підтримку МВФ та іншими світовими інституціями абстрактного документу, не уточнюючи, який саме варіант реформи вони погодили, - нечесно щодо  людей. Адже реформа робиться не для кредиторів, а для українських громадян.

 

Про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик по завершенні ефіру на телеканалі «112». Під час ефіру відбулась суперечка між ним і міністром соціальної політики Андрієм Ревою. Міністр назвав «фейком» інформацію про те, що МВФ не підтримує пенсійну реформу, розроблену урядом.

 

«Ми бачили останню інформацію на урядовому порталі про підтримку МВФ  та Світового банку варіанту пенсійної реформи. Але я не бачив поки що офіційної точки зору спікерів МВФ щодо їхньої підтримки чи не підтримки запропонованої пенсійної реформи в Україні», - сказав Віталій Скоцик.

 

Політик нагадав, що не так давно місія МВФ розкритикувала пенсійну реформу.

 

«Ще 26 травня по завершенні місії Міжнародного валютного фонду ми бачили заяву, де експерти фонду говорили, про те, що вони не підтримують пенсійну реформу в такому вигляді, як вона запропонована, і що вона не відповідає меті реформування. Сьогодні уряд заявляє, що його варіант погодили. Так що це за варіант?», - зазначив Віталій Скоцик.

 

Він також наголосив, що уряд проводить реформи не задля того, щоб покращити життя людей, а для задоволення кредиторів.

 

«Уряд намагається робити зміни в медичній, пенсійній і земельній сфері, підганяючи свої можливості під ситуацію з падаючою економікою. Це не реальні реформи, а підлаштовування під сьогоднішні обставини», - сказав Віталій Скоцик.

 

Політик відзначив, що звичка розробляти і «протискувати» законопроекти за закритими дверима уже стала системою роботи уряду, однак очікувати ефекту від таких «реформ» не доводиться. Адже для реалізації суспільно чуттєвих реформ потрібна підтримка населення, а рівень довіри до владних гілок складає не більше 10%.

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу