КИЕВ
11:20
Брюссель
10:20
Москва
12:20
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Ветерани «Динамо» зіграли в футбол із дітьми переселенців

02 июня, 17:23  Социальная  Украина

Тут не чути вибухів і пострілів. Лише гостроверхі сосни, дерев'яні будиночки, мотузковий парк, футбольний майданчик, поруч пасуться коні і рудий кролик. У такій атмосфері дітям переселенців із зони АТО легше долати синдром жертви, втрату відчуття безпеки і ще багато інших страхів, які залишила на згадку війна. Табір «Лісова Застава» розташований неподалік смт. Димер, у Вишгородському районі на Київщині. Сьогодні, 2 червня, у місцевої дітвори - справжня подія. До них прибули зіркові гості від Аграрної партії. І звичайно ж, - подарунки!

 

«Табір працює з 2014 року. Сьогодні тут перебувають більш ніж 60 дітей. А влітку очікують заїзду ще на 200 осіб», - розповідає керівник проекту Ірина Сазонова.

 

За її словами, все, що тут є, - завдяки волонтерам. А на питання, як табір підтримує влада, лише знизує плечима.

 

 

«І на війні допомагають волонтери, і в мирному житті допомагають волонтери. Постає питання - де ж держава? Тільки якесь свято - чиновники одразу ж приїжджають, фотографуються і зникають. А ці діти потребують допомоги кожного дня. Не тільки фінансової. Можна було б, приміром, створити корпус психологів, аніматорів. Тут же багато і  сиріт, і дітей з неблагополучних сімей. Відчувається, що їм не вистачає спілкування і дорослої уваги», - говорить заступник голови Аграрної партії Денис Марчук.

 

Біля членів Аграрної партії зчинилася справжня метушня. Дітвора брала автографи, обіймала, фотографувалася. А одна дівчинка навіть пропонувала зробити масаж. Казала, мріє стати професійним масажистом, а тут саме є на кому відпрацювати навички.

 

 

«Насправді дивлюсь на цих діток - і навертаються сльози. Їхні долі розбиті, серця зранені. Вони ще зовсім маленькі, але пізнали життя сповна. Дуже хочеться, щоб наші благодійники максимально долучалися і не боялись дивитися в очі цим дітлахам», - каже член Аграрної партії, заслужена артистка України Ярослава Руденко.

 

І що назавжди запам'ятають діти з «Лісової Застави», так те, що цього дня зіграли у футбол із легендарними ветеранами «Динамо» - членами Аграрної партії: триразовим чемпіоном СРСР, головою Асоціації ветеранів футболу Віктором Хлусом і заслуженим майстром спорту (1986) Іваном Яремчуком.

 

 

«Ростіть великі і щасливі! А ми ще обов'язково повернемось і зіграємо з вами. Та ще й нові м'ячі привеземо!»  - пообіцяли футболісти.

 

«А ще справжнього арбітра... і свисток!», - підказали діти.

 

Тут нереально позитивно, дружня, тепла атмосфера і справді хочеться знову повернутися до цієї малечі,  - констатували всі з зіркового «десанту».

 

 

«Дітям, які втратили домівки і ховалися від куль, потрібна максимальна турбота і підтримка. Від тих цінностей, які ми закладатимемо у їхнє виховання, залежатиме наше майбутнє, процвітання держави і надія на те, що війна більше ніколи не повториться», - зазначила сьогоднішня гостя табору, член Аграрної партії, голова Українського фонду соціальних перетворень Тетяна Петракова.

 

Після зустрічі з гостями, дітвора наввипередки почала розпаковувати подарунки. Окрім солодощів, знайшли там підбірку гарних книг, які передав їм директор видавництва «Самміт-книга» Іван Степурін.

 

 

«Вау! Найбільшу прочитаю за кілька вечорів, - похвалився один хлопчина.  - А цю мені прочитає мама, інші - старший брат... як повернеться з війни».

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу