КИЕВ
08:30
Брюссель
07:30
Москва
09:30
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Аграрії почали загальнонаціональний збір підписів проти продажу української землі

27 марта, 15:00  Социальная  Украина

Аграрії оголосили про загальнонаціональний збір підписів, в якому українці зможуть чітко сказати НІ - грабунку українського народу, НІ - крадіжці української землі!

 

Про це заявив в ефірі телеканалу "Newsone" лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

 

"27 листопада 2014 року Верховна Рада підписала коаліційну угоду, де було чітко виписано 12 кроків щодо підготовки до завершення земельної реформи. З них виконано лише 3, решту 9 - ніхто і не починав робити. Зате ми почули різку зміну риторики певної частини українського парламенту, урядовців про те, що нам потрібно негайно відкривати ринок землі. І яка ж цинічна поведінка, коли 55 депутатів, замість того, щоб виконувати коаліційну угоду, подають петицію до Конституційного Суду щодо порушення права громадян купувати-продавати землю", - зазначив політик.

 

Аграрії планують зібрати не менше 3 млн підписів і передати їх до всіх вищих владних інстанцій. Адже, за словами Віталія Скоцика, є ризик, що невдовзі Конституційний Суд прийме рішення і відмінить мораторій. Таким чином дуже швидко землю українців можуть банально розікрасти.

 

"На жаль, все це нагадує ситуацію з приватизацією ваучерної промисловості в 90-их рр., коли були дуже гарні гасла: "Кожен українець стане багатим - завдяки приватизації підприємств!". Насправді ми отримали збіднілий народ і невелику групу олігархів, які стали дуже багатими. Сьогодні ми стоїмо перед ситуацією, коли в України хочуть вкрасти основне, що залишилося, - українську землю", - сказав Віталій Скоцик.

 

В свою чергу, Аграрна партія зібрала кращих експертів України і напрацювала покрокову стратегію для якісного виконання і завершення земельної реформи. Саме якісна реформа, до речі, а не відкриття "дикого ринку землі", є однією з основних вимог МВФ.

 

"Для світу принципово важливо, щоб Україна була стабільною. Бо стабільність України - це стабільність Європи, а стабільність Європи - це стабільність США, з усіх точок зору. Якщо говорити в економічних параметрах, якісне завершення земельної реформи - це шанс підвищити капіталізацію України орієнтовно на 500 млрд доларів. За найближчі 2 роки ми можемо збільшити кількість робочих місць в країні на 3 млн. А за найближчі 3 роки - збільшити ВВП держави в 2 рази!", - запевнив лідер Аграрної партії.

 

Віталій Скоцик констатував, що зараз Україна абсолютно неконкурентноздатна в промисловому виробництві, бо по суті втратила свою промисловість. І назвав вагомою конкурентною перевагою нашої держави саме аграрне виробництво.

 

"Та все рівно, Україна не може бути виключно аграрною державою. На землі ми можемо заробити гроші і вкласти їх у іншу економіку, реінвестувати кошти у галузі, які нам дадуть технологічну конкурентну перевагу. І це реально. Уявіть, у нас зараз 24 авіабудівних підприємства, на яких працює 64 тис. людей. В минулому році вся ця "машина" виробила аж 1 літак. Де ще ми можемо взяти гроші, щоб інвестувати в авіабудівництво? Транші нам не дають, нам не вірять у світі... Але в нас є наша земля. Адже факт залишається фактом: в України сьогодні 25% світових чорноземів, ми другий експортер зерна і перший виробник олії", - наголосив політик.

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу