КИЕВ
09:02
Брюссель
08:02
Москва
10:02
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Третя хвиля коронавірусу обвалила ціни на нафту

23 марта, 00:00  Экономическая  Украина

 

Нафта дешевшає через третю хвилю коронавірусу. Є побоювання, що нові заходи зі стримування пандемії та повільне розгортання вакцинації в Європі сповільнять відновлення попиту на паливо.

 

Ціни, нафта, коронавірус, карнтин, обмеження, падіння

 

Вартість травневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures становить $63,98 за барель, що на $0,64 (0,99%) нижче ціни на закриття попередньої сесії. Як передає Укрінформ, про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.

 

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах нью-йоркської товарної біржі NYMEX знизилася на $0,62 (1%) - до $60,94 за барель. Попередні торги по стандартам завершилися на рівні $64,62 і $61,56 відповідно.

 

Очікується, що Німеччина, найбільший споживач нафти в Європі, продовжить обмеження на покупки і поїздки до квітня, щоб стримати третю хвилю COVID-19. Це змусило економістів знизити свої прогнози зростання.

 

Розширені блокування викликані загрозою третьої хвилі інфекцій з новим штамом вірусу на континенті.

 

«Це підсилює побоювання, що озвучені нещодавно песимістичні прогнози Міжнародного енергетичного агентства (МЕА / IEA) та Управління енергетичної інформації (EIA) можуть збутися», - йдеться в повідомленні ANZ Research.

 

МЕА минулого тижня знизило прогноз попиту на сиру нафту в 2021 року на 2,5 млн бар. /добу. (б/д). Згідно з прогнозом EIA, світові поставки нафти перевищать попит у другій половині цього року.

 

Читайте також: На ринку пального недостатньо вітчизняних нафтопродуктів – АМКУ

Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено ??на рівні 63,80 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 64,25 долара за барель, що на 37 центів нижче за рівень закриття торгів ($64,62).

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу