КИЕВ
15:18
Брюссель
14:18
Москва
16:18
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



В уряді пояснили, хто зможе взяти іпотеку під 7%

03 февраля, 14:00  Экономическая  Украина

 

Квартири зможуть бути доступні всім категоріям населення, однак є обмеження по віку. Іпотека під 7% дозволить купити житло вартістю близько 2 млн грн і площею залежно від кількості членів сім’ї. Також є обмеження по віку. Про це розповів міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов.

 

Іпотека під 7%, квартири, міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов, уряд, обмеження, вік, площа

 

“Це може бути 50 метрів квадратних на одну особу, або на сім'ю з двох осіб, і, відповідно, плюс 20 метрів квадратних на кожного наступного члена сім’ї. Тобто, якщо це сім’я з трьох людей - це може максимально бути 70 метрів квадратних. Якщо четверо - відповідно, 90 метрів… Але питання в тому, чи потрібне всім таке житло, тому що ми розуміємо, що кожен намагається під свої потреби, можливо, хтось захоче смарт-квартиру, але виплатити її швидше”, - сказав Олег Немчінов в ефірі одного з телеканалів, передає УНН.

 

Він зазначив, що такі квартири зможуть бути доступні всім категоріям населення, однак є обмеження по віку.

 

“Тобто, на момент закінчення кредиту людині не має бути понад 70 років… І плюс платоспроможність. Тобто, максимальна сума кредиту, це передбачається 2 млн грн, загальна сума іпотеки всієї до 2,5 млн грн”, - сказав міністр.

 

За його словами, банки будуть боротися за клієнтів і давати різні умови, тому можливі варіанти з пільговою комісією чи страховкою.

 

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 27 січня, затвердив рішення про здешевлення вартості іпотечних кредитів з 15 до 7% річних.

 

За даними НБУ, у минулому році попит на іпотеку серед населення рекордно виріс, у тому числі на тлі зниження відсотків по іпотечних кредитах.

 

На думку експерта, здешевлення вартості іпотечних кредитів до 7% річних здатне пожвавити ринок нерухомості, якщо віддавати гроші можна буде протягом тривалого терміну.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу