КИЕВ
22:15
Брюссель
21:15
Москва
23:15
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Україна планує відєднатися від енергосистем Росії та Білорусі, - Кулеба

25 января, 11:00  Экономическая  Украина

 

Україна має намір відрізатися від енергосистем Російської Федерації та Білорусі. Про це повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

 

 

Україна енергосистема, Росія та Білорусія, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, електроенергія ринок

 

За його словами, українська влада у 2023 році планує приєднатися до системи постачання електричної енергії Європейського Союзу.

 

"Це означає, що ми маємо відрізатися від білоруської та російської системи та повністю інтегруватися в ЄС", - наголосив український міністр в ефірі телеканалу "Україна 24".

 

Новини за темою: Кабмін встановив спецмито на імпортоване з Росії дизпаливо, скраплений газ та вугілля до 2021 року

Нагадаємо, у червні 2020 року Кабінет міністрів України запропонував Верховній Раді заборонити імпорт електроенергії з Білорусі та Росії.

 

Перед цим 8 квітня Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та житлово-комунальних послуг, скасувала аукціони, на яких розподіляється пропускна спроможність міждержавних зв'язків з Росією і Білоруссю на 2020 рік. Однак, з січня 2021 року регулятор відмінив норму, яка наділяє його правом обмежувати імпорт електроенергії з Росії й Білорусі.

 

У результаті Україна відновила постачання електроенергії з Білорусі, а згодом запросила екстрену допомогу у поставках через погіршення погодних умов.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу