КИЕВ
07:46
Брюссель
06:46
Москва
08:46
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



Іван Фурсенко: Корупція в земельній сфері перемогла – депутати провалили голосування за законопроєкт № 2194

02 декабря, 18:00  Экономическая  Украина

 

Парламент знову залишив село без землі. Народні депутати провалили голосування за законопроєкт № 2194 - ні земельної децентралізації, ні ладу у земельних відносинах ми не побачимо.  Про це заявив перший заступник керівника  виконавчої дирекції Всеукраїнської асоціації громад, член політради партії «Пропозиція» Іван Фурсенко.

 

Іван Фурсенко, Верховна Рада, президент,   законопроєкт № 2194,  партія «Пропозиція»

 

 

«У Конституції закріплено, що земля – це національне багатство українського народу. А український народ – це не жменька чиновників із Держгеокадастру, а 1470 громад. Сьогодні депутати знову їх обікрали», - каже Іван Фурсенко.

 

За його словами, поки землі державної власності за межами населених пунктів не будуть передані у комунальну власність територіальних громад корупція в земельній сфері  процвітатиме.

 

«Органи місцевого самоврядування не можуть провести повну інвентаризацію земель, затверджувати детальні плани територій, змінювати цільове призначення земель. Втрати місцевих бюджетів від цього становлять щонайменше 4,5 млрд грн щороку», – говорить експерт.

 

Іван Фурсенко наголосив, що президент у своїх заявах напередодні місцевих виборів обіцяв, що уже з 25 грудня усі громади отримають землю, але цього так і не сталось.

 

«Сьогоднішнє голосування свідчить, що або президент уже не контролює парламент і монобільшості уже не існує, або ж глава держави просто займався популізмом перед виборами, розуміючи, що те, що він обіцяє, так і не  буде виконане», - каже Іван Фурсенко.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу