КИЕВ
00:05
Брюссель
23:05
Москва
01:05
Среда, 17 апреля 2024

Новости



Ризиків, що держбюджет не ухвалять, немає, хоч він і проблематичний

23 ноября, 17:00  Экономическая  Украина

 

Державний бюджет на наступний рік є проблематичним і викликає чимало запитань не лише у представників опозиції, а й нардепів від монобільшості.

 

Держбюджет, Олександра Решмеділова, депутати, голосування.

 

Про це в ефірі інформаційно-аналітичного проєкту "Чудова четвірка" на телеканалі ZIK під час включення заявила політолог, аналітик Фонду громадської дипломатії Олександра Решмеділова.

 

 

Політолог зауважила, що не бачить ризиків неухвалення проєкту державного бюджету на наступний рік.

 

"Так, бюджет є достатньо проблематичним, він викликає велику кількість запитань не тільки в опозиції, а й представників "Слуги народу", ми це бачимо. Багато критики лунає і від представників комітетів, але ми бачимо, що імовірність його ухвалити все ж таки є, і я думаю, що його буде ухвалено", – зазначила Олександра Решмеділова.

Експерт продовжила: "Але питання в іншому – як жити з таким бюджетом? Насправді є велика залежність від зовнішніх кредитів, вона закладається у бюджет. Ми не бачимо бажання поки що відходити від цієї залежності, і про ніяку реструктуризацію боргів, списання боргів у зв’язку із важкою економічною ситуацією, із ковідними реаліями, багатьма іншими моментами, взагалі важко говорити. Наростає великий негатив до Кабінету міністрів, який готує все ж таки цей бюджет. Тут питання навіть не так до парламенту, як до профільного міністра, який подавав цей бюджет".

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу