КИЕВ
21:51
Брюссель
20:51
Москва
22:51
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Тарас Козак: в цьому році траншу МВФ не буде, в наступному - малоімовірно

10 ноября, 17:00  Экономическая  Украина

 

У  співпраці з МВФ Україна відкотиться на кілька років назад. У цьому році на транш точно можна не розраховувати. Про це повідомив президент Інвестиційної групи "УНІВЕР" Тарас Козак.

 

МВФ, Тарас Козак, друк грошей, транш, кредит, борги,  МВФ, Тарас Козак, печать денег, транш, кредит, долги.

 

 

«Президент Зеленський говорить, що Україна виконала всі вимоги МВФ для отримання наступного траншу. Насправді ми відкотилися навіть в колишніх вимогах Фонду, які виконали раніше. Перш за все, мова про боротьбу з корупцією», - розповів експерт  для виданням «Коментарі».

 

За його словами, півтора місяці тому Конституційний суд України  не відповідним Основному закону указ президента (Порошенко) про призначення глави Національного антикорупційного бюро України , а нещодавно КСУ прийняв ще одне резонансне рішення, що завдало удару по антикорупційної вертикалі і фактично зупинила перевірку електронних декларацій.

 

«Зараз на розгляді КСУ подання щодо відкриття ринку сг-земель. І немає гарантії, що і ринок землі знову не «заморозять», - каже Тарас Козак.

 

На його думку, у підсумку Україна у співпраці з МВФ відкотиться на кілька років назад.

«З огляду на таку ситуацію, в цьому році ми точно нічого від Фонду не отримаємо. Можливості траншей в новому році - предмет переговорів. У той же час ми бачимо, що парламент при прийнятті проекту бюджету в першому читанні ще більше роздмухав його, "знайшовши" 20 млрд грн доходів - не зрозуміло де», - каже експерт.

 

Він підкреслив, що погашення зовнішнього боргу в майбутньому році виглядає неможливим без допомоги міжнародних фінансових інституцій - МВФ і не тільки. А

«Але якщо Фонд не буде з нами співпрацювати, це не зроблять і інші міжнародні фінансові організації. Тоді доведеться все робити за рахунок НБУ - його резервів і друкарського верстата. Мені здається, президент це розуміє, намагаючись зробити хорошу міну при поганій грі. Але просто говорити про розпуск КСУ, так само як просто говорити про реформи - явно недостатньо. Так що я скептично ставлюся до можливості співпраці України і МВФ в найближчі півроку», - говорить експерт.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу