КИЕВ
14:33
Брюссель
13:33
Москва
15:33
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Владислав Криклій: нові аеропорти у Дніпрі, Мукачеві та Ізмаїлі будуватимуться за державні кошти

26 декабря, 12:00  Экономическая  Украина

 

Цьогоріч Бориспіль продемонстрував збільшення пасажиропотоку на 21%. 15 мільйонів пасажирів для аеропорту –­ це абсолютний рекорд, але далеко не гранична межа. За 5 років кількість українців, які користуються авіаційним транспортом, має збільшитися в три рази, а пасажиропотоки сягнути 32 млн пасажирів. Про це заявив  Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

 

Владислав Криклій, аеропрт,  Дніпро, Мукачево, Ізмаїл, будівництво,  Бориспіль продемонстрував,  15 мільйонів пасажирів, рекорд, лоукости, літаки, авіація, переліт, квитки на літак, Владислав Криклий, Аэропорт, Днепр, Мукачево, Измаил, строительство, Бори

 

Очільник Міністерства повідомив, що за січень-листопад 2019 року пасажиропотоки через аеропорти України збільшились на 18,7% та становили понад 22,5 млн пасажирів, у тому числі у міжнародному сполученні – на 20% та становили 20,4 млн пасажирів.

 

Владислав Криклій зауважив, що зростання пасажиропотоків через аеропорти України є важливим показником економічного розвитку нашої держави та водночас потужним сигналом інвесторам. У зв’язку з цим, за словами Міністра, Міністерство інфраструктури України реалізує комплекс заходів для подальшого успішного розвитку авіаційної галузі.

 

За його словами, важливим завданням є збільшити частку лоукостів на авіаційному ринку України у 2020 році  до 45%, а у подальшому – до 63%. Оптимізація оподаткування для українських перевізників дозволить знизити вартість квитків на внутрішні рейси. Планується за бюджетні кошти реконструкція та розбудова нових аеропортів у регіонах – у Дніпрі, Мукачеві та Ізмаїлі. У бюджеті 2020 року закладено 1 млрд грн, що у 5 разів більше, ніж було у 2019 році. Також іде активна робота над залученням приватних інвесторів до розвитку регіональних летовищ. Зокрема, планується концесія аеропортів Херсон, Чернівці та Запоріжжя. 

 

«Ми зробимо все можливе, щоб політ у літаку став для українців таким самим звичним явищем у житті як і подорож автобусом чи залізницею», – наголосив Міністр інфраструктури України.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу