КИЕВ
15:38
Брюссель
14:38
Москва
16:38
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Глава компанії Boeing пішов у відставку через низку аварійно-небезпечний літак

24 декабря, 10:00  Экономическая  Украина

 

Новим головою компанії Boeing стане голова ради директорів Девід Калхун. Попередній керівник подав у відставку через низку проблем з літаком 737 MAX та невдачею із з запуском космічного корабля Starliner. Повідомляють американські ЗМІ.

 

Boeing, глава компанія, відставка, Девід Калхун, літак 737 MAX, навдача, космічний корабель Starliner, The New York Times, Грег Сміт, Lion Air, Індонезія, авіакомпанія Ethiopian Airlines, Ефіопія, Джон Гамільтон, полігон Уайт-Сендс, Нью-Мексико, авіакатас

 

Глава компанії Boeing Денніс Меленберг іде у відставку через невдачі із запуском космічного корабля Starliner і проблеми з літаком 737 MAX, -пише  The New York Times.

 

Зазначають, що новим головою компанії стане голова ради директорів Девід Калхун. До моменту його призначення тимчасовим керівником буде виконавчий директор компанії Boeing Грег Сміт.

 

Нагадаємо, в жовтні минулого року катастрофа лайнера авіакомпанії Lion Air в Індонезії забрала життя 189 осіб. Індонезійські слідчі прийшли до висновку, що причиною лиха стали механічні та конструктивні проблеми в системі поліпшення характеристик маневрування (Maneuvering Characteristics Augmentation System, MCAS) – вона у фоновому режимі змінювала дії пілота.

 

Як відомо, у березні 2019 року літак авіакомпанії Ethiopian Airlines цієї ж моделі розбився в Ефіопії, тоді загинули 157 осіб. Після другої катастрофи компанія вирішила призупинити експлуатацію моделі.

 

На початку грудня головний інженер підрозділу комерційних літаків компанії Boeing Джон Гамільтон пішов у відставку через проблеми скандальної моделі лайнерів 737 MAX.

 

Також повідомлялося, що 21 грудня в США вперше запустили космічний корабель Boeing Starliner. Однак після запуску виникла нештатна ситуація – корабель не вийшов на задану орбіту. Після цього корабель успішно здійснив успішну м’яку посадку на полігоні Уайт-Сендс у штаті Нью-Мексико.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу