КИЕВ
22:33
Брюссель
21:33
Москва
23:33
Четверг, 18 апреля 2024

Новости



100 тисяч британців подали позов проти Volkswagen

02 декабря, 10:00  Экономическая  Украина

 

Британців обурило, те що Volkswagen обманювали водіїв щодо шкідливих викидів газів в атмосферу. Колективний позов подали 100 тисяч британців. Раніше позови проти компанії уже подавали в США, Австралії та Німеччині.

 

Volkswagen, викиди, велика Британія, позов, колективний позов, США. Німеччина, Австралія, выбросы газов, изменения климата.

 

У Великій Британії майже 100 тисяч людей подали колективний позов проти Volkswagen через те, що компанія встановлювала в автомобілі програми, що занижували показники викидів шкідливих газів в атмосферу, повідомляє  Bloomberg.

 

 

Адвокати водіїв мають довести, що колективний позов потрібно передати до суду. Подіьні позови раніше вже подавали в США, Австралії та Німеччині. В Німеччині 30 вересня справу передали до суду та розпочався перший масовий процес над Volkswagen.

 

 

Скандал вже обійшовся Volkswagen в 30 мільярдів євро, лише на юристів компанія витратила понад 1,7 мільярда євро.

 

Нагадаємо, у червні 2018 року Німеччина оштрафувала Volkswagen на 1 мільярд євро через програми, що занижували показники викидів шкідливих газів в атмосферу.

 

«Дизельний скандал» навколо концерну Volkswagen уперше розгорівся у вересні 2015 року, коли виявилося, що програмне забезпечення на автомобілях VW приховує реальні об’єми викидів шкідливих газів в атмосферу під час відповідних тестів.

 

У червні 2016 Volkswagen погодився виплатити 15 мільярдів доларів американським власникам для владнання скандалу з викидами. Пізніше повідомлялося, що Volkswagen виплатить $4,3 млрд через неправдиві дані про викиди.

 

В Австралії Volkswagen виплатить понад 78 мільярдів євро компенсації власникам, заплативши їм по 1400 доларів за одну машину.

 

4 серпня 2017-го топменеджер Volkswagen AG Олівер Шмідт визнав себе винним у кримінальній справі з дизельними двигунамикомпанії.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу