КИЕВ
04:23
Брюссель
03:23
Москва
05:23
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Кабмін обіцяє відновити міст через річку Чечва, що на Івано-Франківщині до кінця року

02 декабря, 11:00  Экономическая  Украина

 

Міст на Франківщині, який просили відремонтувати Зеленського мають закінчити до католицького Різдва.

 

міст Чечва, Криклій, Зеленський.

 

Міністр інфраструктури Владислав Криклій, перебуваючи з робочою поїздкою у Івано-Франківській області, проінспектував, як проходить відновлення моста через річку Чечва у селі Довге-Калуське Калуського району, повідомляє прес-служба Кабміну. 

 

«Пам’ятаєте міст в Івано-Франківській області, через який навіть пішки неможливо було перейти? Я вам скажу, що турборежим працює бездоганно. Вже до католицького Різдва проект буде здано», - зазначив Владислав Криклій на своїй сторінці у Фейсбуці.

 

Ще на початку серпня цього року під час візиту Президента України Володимира Зеленського на Івано-Франківщину тисяча місцевих мешканців просили взяти на контроль їхню проблему, бо міст через річку Чечва був настільки пошкоджений повенями, що почав руйнуватись, і через нього вже неможливо було переходити. Окрім цього, була фактично втрачена інфраструктурна комунікація.

 

«В рекордні терміни міст почав відбудовуватись силами місцевої влади під керівництвом очільника Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля і до кінця цього року міст буде завершений, зданий і, як було обіцяно, люди і автівки зможуть добратись до іншого берега. Сказано - зроблено!» - наголосив Міністр, коментуючи хід відновлюваних робіт.

 

Довідково

 

Металевий міст довжиною 108 метрів через річку Чечва між селами Пійло та Довге-Калуське Калуського району Івано-Франківської області був зруйнований вперше під час повені 2008 року, частково відремонтовувався, але у травні 2019 року був зруйнований повінню практично повністю.

 

У серпні цього року, за сприяння Президента України Володимира Зеленського та Уряду, було виділено загалом 60 млн грн з державного резервного фонду на ліквідацію наслідків повеней у Івано-Франківській області на 35 об’єктах. У тому числі 23,402 млн грн на будівництво даного моста.

 

Гроші були отримані 25 вересня і з цього часу розпочалось будівництво нового мосту. Відвели русло ріки, забурили 14 паль, збудували нові бетонні опори та ригеля, виготовили та уклали 24 бетонні балки, здійснили берегоукріплення. Наразі проводиться заливка монолітної залізобетонної плити-основи та встановлення перильного огородження, з‘єднання мосту з берегами. Орієнтовна дата завершення проекту 24 грудня 2019 року. Залежно від погодних умов, прокладання асфальтного покриття можливо навесні, щоб не жертвувати якістю заради термінів.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу