КИЕВ
07:50
Брюссель
06:50
Москва
08:50
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Україна готова забезпечити стабільний транзит газу в Європу, - Оржель

29 ноября, 11:30  Экономическая  Украина

 

Україна готова підписати довгостроковий контракт на транзит газу з Росії в Європу відповідно до європейського законодавства.

 

Оржель, новак, транзит газу, ГТС, МСіненергетики, Газпром, газові переговори, тристороні переговори, газова війна, газовая война.

 

Про це повідомив міністр енергетики та захисту довкілля України Олексій Оржель після зустрічі у  Відні з Міністром енергетики Російської Федерації Олександром Новаком. Зустріч відбулася   28 листопада в рамках тристоронніх переговорів щодо підготовки до підписання договору про транспортування газу через українську газотранспортну систему.

 

Сторони обговорили можливість підписання договору відповідно до європейських правил та домовилися активізувати роботу.

 

В переговорному процесі Уряд діє виключно в інтересах українського народу та кожного українця зокрема.

 

Разом з європейською стороною Уряд відстоює позицію, що це мають бути європейські правила та довгостроковий контракт.

 

Переговори  продовжуватимуться в різних форматах далі.

 

«Ми як надійний партнер повинні забезпечити стабільність та безперебійність транспортування природнього газу на європейські ринки»,  - наголосив Міністр енергетики та захисту довкілля Олексій Оржель.

 

Він підкреслив, що підписання довгострокового договору на транспортування газу відповідно до європейського законодавства та на економічно-обгрунтованих умовах – це питання енергетичної безпеки не лише України, а й Європи. Він також акцентував, що це була робоча двостороння зустріч в рамках процесів по трьохстороннім переговорам: Україна, РФ та ЄС.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу