КИЕВ
09:18
Брюссель
08:18
Москва
10:18
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Газові переговори Україна – Росія – ЄС продовжаться 19 вересня

09 сентября, 15:24  Экономическая  Украина

Тристоронні газові переговори між Єврокомісією, Україною та Росією відбудуться у Брюсселі 19 вересня. Про це повідомив віцепрезидент Єврокомісії Марош Шефчович.

 

 

 

 

 

«Я переконаний, що прогрес надасть сильний позитивний сигнал як ринку, так і споживачам перед зимовим сезоном», - написав європейський високопосадовець у мережі Twitter.

 

Кілька раундів переговорів щодо продовження російського транзиту через українську газотранспортну систему наразі не принесли результату.

 

Європейський союз прагне залагодження газового протистояння між російським «Газпромом» та українським «Нафтогазом» і готовий до посередництва щодо транзитного контракту після 2019 року, раніше заявляв Марош Шефчович.

 

У ЄС заявили про готовність бути посередником в переговорах між Києвом та Москвою як задля вирішення нинішньої проблеми газопостачання, так і для з'ясування майбутнього російського газового транзиту через Україну.

 

28 лютого 2018 року компанія НАК «Нафтогаз України» повідомила про перемогу в Стокгольмському арбітражі над російським газовим монополістом, компанією «Газпром» у суперечці щодо компенсації за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту. «Газпром» заявив про незгоду з рішенням Стокгольмського арбітражу, а згодом оголосив намір розірвати контракт, термін якого збігає наприкінці 2019 року. Фахівці вважають, що в разі небажання «Нафтогазу» припиняти дію контракту судова тяганина триватиме не один рік.

 

 

 

 

 

Джерело:Радіо Свобода

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу