КИЕВ
12:45
Брюссель
11:45
Москва
13:45
Вторник, 16 апреля 2024

Новости



Нафта дорожчає через зниження запасів у США

28 августа, 10:00  Экономическая  Украина

Ціни на нафту виросли в середу приблизно на 1% на тлі обвалу комерційних запасів нафти в Сполучених Штатах. Про це свідчать дані біржових торгів на сайті Investing.com.


 

 

 

 

 

Вартість бареля листопадової нафти Brent становила $ 59,57 (+ 0,93%). Барель жовтневої нафти WTI торгувався по $ 55,59 (+ 1,20%). Попередні торги по стандартах завершилися на рівні $ 59,03 і $ 54,93 відповідно.


Комерційні запаси нафти в США за підсумками минулого тижня впали на 11,1 млн бареля при прогнозному зниженні на 2 млн бар., Повідомляє Американський інститут нафти (API). Головною причиною падіння стало різке скорочення імпорту «чорного золота». Щотижневий звіт міненерго США має бути опублікований 28 серпня до 17:30 за Києвом. Якщо урядові дані підтвердять інформацію API, це буде найбільшим щотижневим зниженням за дев'ять тижнів.


Проте, побоювання з приводу глобального зростання в умовах торговельної війни між Сполученими Штатами і Китаєм, ймовірно, обмежать зростання цін.


На початку тижня президент США Дональд Трамп заявив, що, на його думку, Пекін щиро бажає підписати нову торговельну угоду з Вашингтоном. Паралельно віце-прем'єр Китаю Лю Хе сказав, що його країна готова вирішити суперечку шляхом «спокійних» переговорів.

Однак на наступний день міністерство закордонних справ Китаю заявило, що не чуло про будь-які недавні телефонні переговори між Сполученими Штатами і Китаєм з питань торгівлі та висловило надію, що Вашингтон припинить свої «неправильні дії» і створить умови для переговорів. Це підсилило побоювання ринків з приводу уповільнення світової економіки і зниження попиту на нафту.


Станом на 09:15 за київським часом ціну на нафту марки Brent встановлено на рівні 59,56 долара за барель. На відкритті Brent торгувалася по 59,67 долара за барель, що на 64 цента вище за рівень закриття торгів ($ 59,03).

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook

Читайте также









Обзор сети

Разместить рекламу