КИЕВ
00:19
Брюссель
23:19
Москва
01:19
Пятница, 26 апреля 2024

Новости



Середня зарплата для обчислення пенсії зросла до більше ніж 10 тисяч гривень

21 августа, 10:02  Экономическая  Украина

Показник середньої заробітної плати за червень поточного року складає 10,259 гривень у той час, як пенсії в Україні також "перевалили" за 10 тисяч гривень.

Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду України (ПФУ) на сторінці у соцмережі Facebook, передають Українські Новини.

 

 

"Затверджено показник середньої заробітної плати за червень 2019 року, яка відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії", - сказано в повідомленні.

 

Згідно з ним, показник середньої зарплати для нарахування пенсійних виплат складає 10 259 гривень 64 копійки.


Раніше Українські Новини писали, як порахувати свою суму пенсії та страховий стаж. Також Пенсійний фонд почав фінансування пенсій та субсидій за серпень.


Крім того, за рік найбільше виросла пенсія у жителів Луганської області, найменше - у жителів Закарпаття, а майже 70% українських пенсіонерів живуть на пенсію нижче середньої.


Тим часом Президент Володимир Зеленський пообіцяв прем'єр-міністру Ізраїлю Беньяміну Нетаньяху платити пенсії колишнім українським пенсіонерам, які репатріювалися в Ізраїль після 24 серпня 1991 року.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу