КИЕВ
00:28
Брюссель
23:28
Москва
01:28
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Міжнародні резерви України зросли на 5,8%в липні-2019

06 августа, 17:08  Экономическая  Украина

Міжнародні резерви України в липні 2019 року зросли, за попередніми даними, на $1,2 млрд, або на 5,8%, - до $21,840 млрд завдяки чистій купівлі Національним банком України (НБУ) валюти на міжбанківському ринку, повідомляється на сайті НБУ.


 

 

Згідно з повідомленням, сприятлива ситуація на валютному ринку, яка склалася у зв'язку зі збільшенням інтересу нерезидентів до гривневих ОВДП, а також збереження позитивної цінової кон'юнктури для українського експорту та помірних обсягів імпорту зумовили суттєве перевищення пропозиції валюти над попитом.


НБУ в липні поповнив міжнародні резерви за рахунок інтервенцій на міжбанківському валютному ринку на загальну суму $1,271 млрд. Зокрема, НБУ купив $405,2 млн шляхом інтервенцій за найкращим курсом і $865,9 млн - за єдиним курсом. Інтервенцій з продажу валюти НБУ минулого місяця не провів.


У липні надходження від розміщення ОВДП, номінованих у валюті, становили $1,006 млрд. Ці надходження майже повністю компенсували платежі уряду з обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті. Минулого місяця такі витрати становили $1,019 млрд, з яких $941,3 млн були спрямовані на обслуговування та погашення валютних ОВДП, а решта коштів - на виконання інших зобов'язань перед іноземними кредиторами та міжнародними фінансовими організаціями.


На розмір міжнародних резервів також вплинуло зменшення вартості фінансових інструментів (зміна ринкової вартості, курсу гривні до іноземних валют) на $56,6 млн, повідомляє НБУ.


Станом на 1 серпня 2019 року обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов'язань України та поточних операцій уряду і НБУ.

 

 

 

Джерело:Інтерфакс-Україна

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу