КИЕВ
13:05
Брюссель
12:05
Москва
14:05
Четверг, 28 марта 2024

Новости



З початку року НБУ придбав понад $2 млрд на ринку для поповнення резервів

29 июля, 12:00  Экономическая  Украина
Нацбанк України

Національний банк України протягом 22-26 липня придбав на міжбанківському валютному ринку 261,2 мільйона доларів для поповнення міжнародних резервів України.


Про це йдеться у даних, опублікованих на сайті НБУ.


 

 

Так, за тиждень обсяги купівлі валюти на міжбанківському ринку для поповнення резервів зросли у 6,5 раза, адже тижнем до цього НБУ купив на ринку 40 мільйонів доларів.


Загалом від початку року Нацбанк придбав на ринку майже 2,4 мільярда доларів, які направив на поповнення міжнародних резервів України. При цьому НБУ продав 231,43 мільйона доларів для злагодження різки зростань курсу валют.


Таким чином, чиста купівля Нацбанком валюти на ринку для поповнення резервів у 2019 році вже перевищила 2 мільярди доларів. Купівля валюти на міжбанківському ринку відбувається у першу чергу завдяки збільшенню обсягів її пропозиції, зокрема через зростання інвестицій іноземців у державні боргові цінні папери України.


На початку липня міжнародні резерви України зросли на 1,2 мільярда доларів.


Зазначимо, що збільшення обсягів валюти в державі сприяло зміцненню курсу гривні. Так, 5 липня Нацбанк вперше знизив курс долара нижче 26 гривень за долар. Крім цього, у Нацбанку зазначили, що курс валют буде продовжувати падати.


Міжнародні резерви (або золотовалютні резерви) - це грошові та фінансові накопичення держави у світових валютах (доларах, євро) та дорогоцінних металах. Вони необхідні для того, аби коригувати курс національної валюти (продажем валюти за встановленим курсом Нацбанк може регулювати курс валют) та розраховуватись за валютними зобов'язаннями держави.


Нагадаємо, що обсяг міжнародних резервів України на початку травня скоротився на 0,5% - до 20,52 мільярда доларів. Наприкінці травня резерви зменшились на 1,2 мільярда доларів та склали 19,3 мільярда доларів.

 

 


   

 

Джерело:Громадське

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу