КИЕВ
06:10
Брюссель
05:10
Москва
07:10
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Завод з переробки радіоактивних відходів починає роботу на ЧАЕС

17 июля, 17:11  Экономическая  Украина
Арка над четвертим енергоблоком ЧАЕС

За перший тиждень переробили майже 3000 кг раідоактивних відходів.

На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС почав роботу завод з переробки рідких радіоактивних відходів. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Державного агентства з управління Зоною відчуження.

 


Повідомляється, що за перший тиждень експлуатації заводу з переробки рідких радіоактивних відходів, було успішно перероблено 2755 кг РАО.


Як зазначають фахівці, після декількох процесів рідкі відходи перетворюються на тверді радіоактивні відходи. Вони є більш безпечною формою для зберігання. Усі перероблені відходи у твердому стані зберігаються на проммайданчику ЧАЕС.


Після всіх відповідних заходів, упаковки з переробленими відходами перед захороненням будуть поміщені у спеціальне обладнання для твердих радіоактивних відходів.


Нагадаємо, 10 липня, Європейський союз офіційно передав Україні в експлуатацію новий постійний саркофаг, збудований на місці четрвертого енергоблоку. Тепер Україна відповідає за обслуговування конструкції, а також за демонтаж первинного саркофагу, що був збудований відразу після аварії.


Крім того, у Чорнобильській зоні відчуження виявили надзвичайно радіоактивну клешню крана, яку ліквідатори наслідків катастрофи використовували при роботі.

 

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу