КИЕВ
13:24
Брюссель
12:24
Москва
14:24
Среда, 24 апреля 2024

Новости



Президент Зеленський упевнений, що за 3-4 роки Україна може увійти у ТОП-10 рейтингу Ease of Doing Business

20 июня, 19:57  Экономическая  Украина
Президент Володимир Зеленський

Також Зеленський наголосив, що Україна продовжуватиме співпрацю з Міжнародним валютним фондом.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що його команда докладе максимум зусиль, щоб за 3-4 роки Україна увійшла у ТОП-10 рейтингу Doing Business. Про це він сказав на зустрічі з бізнесменами у Києві.

 

«Упевнений, що за 3-4 роки ТОП-10 рейтингу Світового банку Doing Business. Наша команда докладе для цього максимум зусиль», - заявив президент. Зеленський також повідомив, що була проведена інвентаризація президентських указів і скасовані документи, які стримують розвиток економіки України. «Ми провели повну інвентаризацію указів президента. Це укази, які втручаються в економіку. І сьогодні вони скасовані», - сказав він. За словами Зеленського, йдеться про штрафи за порушення касової дисципліни, обмеження для встановлення нотаріусами рівня цін на свої послуги, заборону на використання тканини іноземного виробництва для виготовлення шкільної форми.

 

Також президент наголосив, що Україна продовжуватиме співпрацю з Міжнародним валютним фондом, який допоможе зменшити і здешевити боргове навантаження на країну, і європейську інтеграцію. Довідка УНІАН. Doing Business характеризує стан інвестиційного клімату в 190 країнах світу. Це результат щорічного дослідження, що оцінює простоту ведення підприємницької діяльності. Світовий банк розраховує цей індекс з 2003 року за такими критеріями, як легкість відкриття нового бізнесу, отримання дозволів на будівництво, реєстрація власності, отримання позики, захист прав інвесторів, сплата податків тощо. Зараз Україна - один із лідерів за темпами зростання в Doing Business серед 190 країн. За попередні три роки наша країна піднялася в рейтингу Doing Business з 83-го на 71-е місце. А за показником "Отримання дозволів на будівництво" за два роки Україна поліпшила позицію зі 140 до 30-го місця.

 

 

 

Джерело: УНІАН

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу