КИЕВ
01:55
Брюссель
00:55
Москва
02:55
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Минулого року в Україні збільшилася кількість біоелектростанцій на третину - уряд

08 января, 11:00  Экономическая  Украина

 

За підсумками 2018 року потужність електростанцій, що видобувають енергію з біогазу в Україні зросла близько на третину - з 34 мегаватів до 46 мегаватів.

 

Про це повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України.


Зазначається, що наразі в Україні діє 33 електростанції, що генерують енергію з біогазу, з яких 20 - працюють на сміттєзвалищах.

 

Такі електростанції використовують газ, що утворюється на сміттєвих полігонах для виробництва з нього теплової та електроенергії.


«Із одного полігону, де зібрано понад 1 млн тонн сміття, можна видобути біля 3 млн м³ у рік звалищного газу, що містить близько 50% чистого біометану», - повідомляють в уряді.


Там закликають місцеві органи влади звернути увагу на інвестиційну привабливість сфери виробництва енергії зі сміття.


«Один із успішних проектів - біогазовий комплекс потужністю 659 кіловат на сміттєзвалищі у Хмельницькому. У проект інвестовано 34 млн гривень. Комплекс може виробляти близько 5 млн кіловат-годин електроенергії в рік за «зеленим» тарифом (12,4 євроценти за кіловат-годину). Для порівняння цього обсягу електроенергії достатньо для вуличного освітлення міста», - додають у прес-службі Кабміну.


Нагадаємо, що у серпні 2018 року у Кам'янці-Подільському запустили технологічну лінію, що дозволяє видобувати газ із твердих побутових відходів, а на початку липня 2018 року там відкрили єдину в Україні теплову біоелектростанцію.


Загалом, у 2018 році в Україні встановили втричі більше нових «зелених» електростанцій, ніж за попередній рік.


Джерело: glavcom

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу