КИЕВ
01:41
Брюссель
00:41
Москва
02:41
Четверг, 25 апреля 2024

Новости



Річкові перевезення у структурі вантажоперевезень України повинні складати не менше 20% - Скоцик

Кожен мільйон тонн зернових, перевезених річковим транспортом, дасть можливість зекономити близько 800 млн. гривень на ремонті доріг. В Україні частка транспортних перевезень річками складає всього 0,2%, а має бути не менше 20%.

 

Про це заявив лідер Аграрної партії Віталій Скоцик під час аграрного форуму в Ізмаїлі, що в Одеській Бессарабії.

 

«Наші сусіди - румуни і болгари - транспортують річками 20% вантажних перевезень, німці - 12-16%. А в Нідерландах, які не мають жодної магістральної великої річки, 50% вантажів транспортується річковим флотом. В Україні протікає три з п'яти магістральних річок Європи - Дунай, Дніпро і Південний Буг, і не використовувати їхній потенціал безглуздо», - зазначив лідер Аграрної партії.

 

 

Віталій Скоцик додав, що річкова інфраструктура наразі на 80% зношена. Для її відновлення потрібно дати бізнесу податкові преференції.

 

 

«Перевезення річками довше і дорожче, тому розвиток цієї галузі потрібно стимулювати. Що роблять європейці? Вони не обкладають пальне для тягового складу акцизом, судноплавні компанії не сплачують податки на прибуток», - каже Віталій Скоцик.

 

Відновлення річкового судноплавства стане додатковим імпульсом для розвитку невеликих міст.

 

 

«Подивіться на Ізмаїльський порт - 1430 працівників із середньою зарплатою 18 тисяч гривень. Підприємство наповнює від 25 до 35% міського бюджету - це кошти для освіти і медицини, для доріг і соціальних проектів, і місто живе», - каже Віталій Скоцик.

 

Він переконаний, що для розвитку галузі потрібно створити окрему державну програму. 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу