КИЕВ
02:29
Брюссель
01:29
Москва
03:29
Среда, 17 апреля 2024

Новости



«Слуги» де-факто вже почали передвиборчу кампанію, - політолог

23 марта, 11:00  Политическая  Украина

 

Заяви Зеленського про другий  термін свідчать про початок передвиборчої кампанії. У кулуарах української політики активно обговорюється питання підготовки дострокових президентських виборів. Про це розповів політолог Тарас Загородній.  

 

Президентські вибори, кампанія, політолог, Тарас Загородній, Зеленський, другий термін, слуга народу

 

 «Злі язики подейкують, що це вже є. Уже було оголошено, що Зеленський збирається йти на другий термін. Як і належить у партії, «слуги» натякнули, що раз народ просить – значить, вони готові сильно попросити свого президента піти на другий термін», -  розмірковує він в своєму блозі на Youtube, передає Знай.UA

 

В принципі, це цілком логічно, іронізує він: «У нас будь-який президент, який обіцяє, що піде тільки на один термін, раптом виявляє, що народ не може без нього обійтися. І у нього прокидається величезне бажання піти на другий термін».

 

Хоча з усіх українських президентів тільки Леоніду Кучмі вдалося це зробити. Іншим не вдалося. Леонід Кравчук отримав дострокові президентські вибори, Віктор Янукович – дострокові президентські вибори і еміграцію в Росію. Інші президенти отримали дуже низький рейтинг і непроходження після першого терміну.

 

Тарас Загородній пояснює: «Слуги» де-факто вже почали передвиборчу кампанію. Про це свідчить останній з'їзд партії, де пана Зеленського сильно «попросили», щоб він пішов на другий термін. Вони створили Раду регіонів, відкривають громадські приймальні. Також нещодавно було заявлено, що Зеленський буде активно боротися з олігархами. В принципі, у нас кожен президент йде на виборчу кампанію з такими гаслами».

 

Чи вийде кампанія у відкритий формат – питання часу. Але активність «слуг народу» дає підстави говорити про це, робить висновок політолог.

 

Який резон для Зеленського і «слуг народу» йти зараз на виборчу кампанію? Судячи з даних соціології, поки не створилася альтернатива чинному главі держави як кандидату в президенти, він може «проскочити» до другого туру і навіть виграти.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу