КИЕВ
19:19
Брюссель
18:19
Москва
20:19
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Вандалізм під Офісом Президента на руку опонентам Стерненка, - політолог

22 марта, 11:04  Политическая  Украина

 

Прибічники Стерненка не зовсім зрозуміли, навіщо було розписувати стіни, трощити скло, коли вихідний день, і в будівлі нікого немає. Те, як закінчилася акція  не є зрозумілим навіть його прихильникам. Про це заявив політолог Борис Тизенгаузен.

 

Вандалізм, Офіс Президента,  Стерненко, акція, підтримка, краска, лох, стіни, розмальовані, вікна, скло, побиті,  політолог,  Борис Тизенгаузен.

 

«Мені здається, що можливо ідея у прихильників Стерненка була й хорошою, але форма, якою ця акція закінчилася, абсолютно не зійшлася з ідею, тому що навіть прибічники Стерненка, — я суджу за своєю стрічкою Facebook, — не зовсім зрозуміли, навіщо було розписувати стіни, трощити скло, коли вихідний день, і там нікого немає. Я розумі, можливо, якби вони прийшли у будній день, і розуміли б, що президент перебуває там, глава ОП там перебуває, і вони б вимагали, і до них би ніхто не вийшов, ще можна було якось зрозуміти цю історію за здоровим глуздом… Така форма, ймовірно, далі вже буде на шкоду найближчим акціям, тому що не кожен захоче ходити на акцію на підтримку Стерненка, і асоціювати себе з тим, що фактично там відбувається вандалізм… Це успішно для опонентів Стерненка», —  сказав він  в ефірі Громадського радіо.

 

 

У день народження активіста Сергія Стерненка, який перебуває у СІЗО, під Офісом президента пройшла акція на його підтримку. Протестувальники та протестувальниці вимагали свободи політв’язням, справжнього проведення судової реформи та справедливого правосуддя в Україні.

 

Нацполіція Києва повідомила про затримання та відкриття кримінального провадження за фактом подій під час акції біля Офісу президента. Затриманому інкримінують хуліганство. Його називають «одним із найбільш агресивних учасників».

 

 

Нагадаємо, перша акція на підтримку Стерненка відбулася 23 лютого, коли Приморський районний суд Одеси засудив його до 7 років 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна. До оскарження вироку Стерненку обрали запобіжний захід тримання під вартою. 27 лютого у Києві та низці інших міст пройшла друга акція на підтримку Стерненка.

 

Активіста визнали винним у справі про викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергій Щербича у 2015 році.

 

За словами Сергія Стерненка, справа базується лише на свідченнях Щербича. Справа про викрадення депутата розтягнулась на понад 5 років, а за цей час, за словами активіста, 90% засідань не відбувались або через неявку потерпілого, або прокурора.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу