КИЕВ
07:52
Брюссель
06:52
Москва
08:52
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Бізнес олігарха Віктора Пінчука при новій владі отримав безліч преференцій, - політолог

09 марта, 18:00  Политическая  Украина

 

Ні для кого не секрет, що Зеленського до влади привів Коломойський. У меншій мірі відомо, що основне кадрове, фінансове та інформаційне сприяння надавав Віктор Пінчук і отримав свої преференції з перших днів. Про це заявив політолог Кирило Сазонов.

 

Політолог, Кирило Сазонов, Коломойський, пінчук, бізнес, олігархи, Зеленський, лобізм

 

«Але роль Віктора Михайловича традиційно була більш закулісною. Компанії зятя Кучми отримали подачки від нової влади з перших днів. Їх список вражає", - написав політолог на своїй сторінці в Facebook, передає ЗНай ЮА. 

 

Зокрема, завдяки міністру економіки Ігорю Петрашку, компанії Пінчука отримали повну монополію на постачання труб для «Нафтогазу» і встановив завищені ціни на залізничні колеса для «Укрзалізниці».

 

Минулого літа його електрометалургійні заводи отримали ексклюзивну знижку на електроенергію завдяки так забуваємій схемі "зеленої металургії". А в січні 2021 року копанні Пінчука стали основним імпортером електроенергії з Білоруської АЕС.

 

При цьому олігарх Пінчук не залишає спроби поліпшити ставлення з Кремлем, щоб повернути позиції на російському ринку.

 

«Пінчуку закрили ринок Росії для поставки ж/д-коліс. Він дуже намагався повернути довіру Кремля, писав пораженські статті в міжнародні ЗМІ. Закликав дружити з Путіним і все даремно. Що б відбити втрати, «Інтерпайп " насів на залізничну монополію. Ціна його коліс, звичайно ж вище, ніж ціна експортних партій. При цьому немає жодної позиції, якої УЗ купувало б з такою ретельністю і про запас", - зазначив політолог.

 

В рамках підігрівання Кремлю планувався продаж двох основних телеканалів Пінчука проросійському політику Віктору Медведчуку, проте за наполяганням офісу президента угода була зірвана, стверджує політолог.

 

«Але як виявилося, у Пінчука у власності його Радіо-активів влаштувалися росіяни. Чи це не привід подивитися на санкції під новим кутом", - додав Сазонов.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу