КИЕВ
14:42
Брюссель
13:42
Москва
15:42
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Вибори у прифронтових ОТГ перенесли на невизначений термін

19 января, 13:00  Политическая  Украина

 

У 18 об’єднаних територіальних громадах Донецької та Луганської областей місцеві вибори призначені на 28 березня 2021 року не відбудуться. Про це повідомила прес-служба ЦВК.

 

вибори, донбас, ОТГ, місцеві вибори, ЦВК

 

Причина скасування голосування – неможливість забезпечення 100% гарантій безпеки в умовах бойових дій за лінією розмежування, які активізувалися, артобстрілів і ймовірних терактів. Своє рішення ЦВК обґрунтувала висновками СБУ, командування ООС і рекомендаціями обласних військово-цивільних адміністрацій Луганського та Донецького регіону.

 

Вибори скасовані у 10 сільських, селищних, міських територіальних громадах Бахмутського, Волноваського, Маріупольського та Покровського районів Донецької області та 8 ОТГ Сєверодонецького і Щастинського районів Луганської області.

 

«Комісія акцентує, що питання проведення місцевих виборів на зазначених територіях знаходиться на її контролі, і в разі отримання позитивних висновків компетентних органів, зокрема щодо безпечної ситуації, невідкладно буде вживати всіх необхідних заходів в межах компетенції для призначення і подальшої організації підготовки і проведення відповідних виборів», – повідомила ЦВК.

 

Запити про ступінь безпеки на зазначених територіях ЦВК буде направляти керівництву Донецької і Луганської областей раз на півроку.

 

Разом з тим. стали відомі попередні результати повторних виборів міських голів Борисполя, Броварів (Київська область) і Новгорода-Сіверського (Чернігівська область). За даними громадського руху «Чесно», в Броварах впевнено перемагає чинний мер, екс-член Партії регіонів Ігор Сапожно (долає 50% бар’єр), в Борисполі – кандидат від «Європейської солідарності» Володимир Борисенко, у Новгород-Сіверському – діюча секретар міськради, кандидат від «Рідного дому» Людмила Ткаченко.

 

Вибори в цих трьох містах пройшли минулої неділі, 17 січня. Як повідомляла «Практика влади», до 28 березня 2021 року ЦВК планував провести 174 проміжних і повторних виборчих кампаній у 24 областях України.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу