КИЕВ
01:43
Брюссель
00:43
Москва
02:43
Среда, 17 апреля 2024

Новости



Пропорційно падінню рейтингу Зеленського зі «Слуги народу» випадатимуть депутати,- Олег Саакян

14 января, 13:00  Политическая  Украина

 

Єдине, що об’єднує політичну партію «Слуга народу» — це рейтинг президента Володимира Зеленського. Чим більше падатиме його рейтинг, тим більше посилюватимуться дезінтеграційні процеси всередині «Слуги Народу».  Про це заявив  політолог Олег Саакян.

 

рейтинг Зеленського, «Слуга народу», політолог Олег Саакян.

 

 

«Що об’єднує депутатів «Слуг народу»? Ідеологія – ні, світоглядні позиції – ні. Можливо, програма дій і певний план? Ні. Єдине, що об’єднує цю політичну команду — це рейтинг президента Зеленського. Оскільки вони прийшли на хайпі, на підтримці Зеленського і на негативному ставленні до старої політичної еліти. Пропорційно падінню рейтингу Зеленського (а це абсолютно природно, що він падатиме ще більше) будуть посилюватись дезінтеграційні процеси всередині СН. Зокрема, фракції у парламенті», - розповів він в ефірі Громадського радіо.

 

Політолог також зауважив, що мова не йде про розкол партії, а про фрагментацію. І тут інтеграційна сила, утримання цілісності команди, слабшатиме.

 

«Скоріше йде мова про фрагментацію партії, оскільки «відпадають депутати по одному чи по кілька». Їх або перекуповують, або вони бачать своє політичне майбутнє з іншими союзниками. А там вже інші ідеологічні рамки виступають виправданням під ці амбіції».

 

Раніше у Комітеті виборців, які проаналізували результати голосувань за закони, ухвалені Верховною Радою у 2020 році, повідомляли, що за рік у монобільшості залишилося лише 211 депутатів. Усього за рік було прийнято 230 законів. Депутати «Слуги народу», які мають права коаліції в парламенті IX скликання, забезпечили 226 голосів лише за 16% ухвалених  законів. За даними організації, фактично під час кожного голосування понад 10 депутатів узагалі не голосують або натискають «утримався» чи «проти».

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу