КИЕВ
00:07
Брюссель
23:07
Москва
01:07
Пятница, 29 марта 2024

Новости



“Слуга народу” оскаржуватиме в суді обрання голови Хмельницької облради

11 декабря, 11:00  Политическая  Украина

 

Депутатка від «Cлуги народу» у Хмельницькій обласної ради  Оксана Бочкарьова оскаржуватиме обрання головою облради Віолети Лабазюк. Вона теж претендувала на крісло очільниці, втім її не підтримав депутатський корпус.

 

“Слуга народу”, суд, голова, Хмельницька облрада, Оксана Бочкарьова, Віолета Лабазюк, скандал, конфлікт

 

Позовну заяву, подану депутаткою Оксаною Бочкарьовою, у Хмельницькому окружному адміністративному суді прийняли вчора, 9 грудня. Дату розгляду ще не призначили, проте склад суду вже визначили. Новообрана голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк крок своєї суперниці називає популістичним, а позов – безперспективним.

 

Депутатка Хмельницької обласної ради Оксана Бочкарьова виконала свою обіцянку, дану одразу після завершення сесії – звернулася до суду із позовною заявою, в якій просить визнати незаконними рішення лічильної комісії та обласної ради про обрання голови органу місцевого самоврядування та скасувати їх. Причому, як зазначає обласна обраниця, рішення звернутися до суду є спільним, прийнятим разом з колегами – депутатами політичної партії “Слуга народу”.

 

Нагадаємо, 7 грудня на засіданні сесії обласної ради обирали, зокрема, її очільника. За крісло голови змагалися дві кандидатки – Оксана Бочкарьова та Віолета Лабазюк. За підсумками голосування переможницею визнали останню з мінімально необхідною кількістю голосів – 33. Саме про визначальний, 33-й бюлетень, який врахувала під час підрахунку голосів лічильна комісія, Оксана Бочкарьова заявила як про такий, що врахований з порушенням регламенту обласної ради, та заявила про фальсифікації під час обрання голови облради.

 

Під час своєї першої пресконференції в якості голови обласної ради, яка відбулася сьогодні, 10 грудня, Віолета Лабазюк зазначила, що вважає поданий позов безперспективним.

 

Я переконана, що цей позов – це більше такий популістичний момент для того, щоб привернути до себе увагу, – прокоментувала посадовиця.

 

І додала, що, за потреби, братиме участь у судових засіданнях.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу