КИЕВ
08:23
Брюссель
07:23
Москва
09:23
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Експерти прогнозують зміну премєр-міністра уже у грудні

20 ноября, 13:00  Политическая  Украина

 

Відставка прем'єр-міністра Д.Шмигаля може статися в грудні, коли буде прийнятий держбюджет-2021. На це вплине ситуація з пандемією коронавирусу та складний діалог України і МВФ. Про це в повідомив політолог, директор Українського інституту політики Руслан Бортник.

 

премєр-міністр,  Кабмін Шмигаля, МВФ,  держбюджет, коронавірус, відставка

 

«Відставка прем'єр-міністра Д.Шмигаля може статися в грудні, коли буде прийнятий держбюджет-2021. Від Шмигаль залежить, як він врівноважить очікування Міжнародного валютного фонду і «хотілки» депутатів по  проекту держбюджету -2021. Якщо бюджет-2021 буде провалений в грудні, Шмигаль в зв'язку з цим можуть відправити у відставку і його ж звинуватити в тому, що ми отримали транш МВФ. Оскільки це він підписував новий меморандум і робота зроблена погано, уряд помилився, нам потрібен новий прем'єр - так скажуть українцям перед його відставкою. Тому може вийти «в новий рік з новим Кабміном» або, як мінімум, з новим фінансово-економічним блоком», - каже політолог коментарі ГолосUA.

 

При цьому Р.Бортнік вважає, що Д.Шмигаль буде перед відставкою заявляти про  недоробки виконавчої влади  та конкретних посадовців, тобто він не має наміру брати всю провину за всі промахи влади на себе.

 

«Під час останнього виступу в Раді Шмигаль робив дуже чіткі натяки в бік конкретних чиновників, деяким нашим силовим міністрам і навіть в сторону Офісу Президента. Він давав зрозуміти, що в складній ситуації з МВФ, в проблемах з карантинними заходами винні всі чиновники, а не тільки один Шмигаль », - сказав політолог.

 

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський і директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крісталіна Георгієва провели телефонну бесіду. Сторони обговорили  просування до прийняття державного бюджету України на 2021 рік, збереження антикорупційної порядку денного і макроекономічної стабільності в країні.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу