КИЕВ
09:32
Брюссель
08:32
Москва
10:32
Суббота, 20 апреля 2024

Новости



У різних регіонах вартість лікування коронавірусу відрізняється, - експерт

17 ноября, 17:00  Политическая  Украина

 

На рівні тестування й діагностики  коронавірусу в Україні є багато маніпуляцій. Але ситуація дуже відрізняється від регіонів. Про це розповів політолог Дмитро Купира.

 

Дмитро Купира, коронавірус, лікування.

 

«Гроші виділяються й, очевидно, щось до пацієнта доходить, але водночас, є й багато маніпуляцій на рівні сімейних лікарів. Часто медики не направляють робити тест на коронавірус. Але в деяких містах такої проблеми немає. На рівні стаціонару Україна показує достатній рівень лікування й забезпечення медикаментами, на рівні тестування й діагностики є багато маніпуляцій. Але я думаю, що ситуація різниться залежно від регіону», — сказав експерт.

 

Купира зауважив, що із наданням медичної допомоги склалася подвійна ситуація. На його думку, маніпуляції із тестуванням пов’язані зі статистикою захворюваності.

 

 «В мене є знайома, яка відчувши симптоми, звернулась до сімейного лікаря, з яким раніше підписала декларацію. Історія завершилася тим, що лікар просто не дав направлення на тест на коронавірус. І щось мені здається, що людина навіть не потрапила у статистику. Це було у Києві. Інший приклад – моя мама, яка дуже тяжко хворіла і проходила терапію вдома, а потім її направили у лікарню. Можу сказати, що за той час, доки вона перебувала у медзакладі, вона нічого не витратила. Там було все, що потрібно й все забезпечувалося. Це було місто Луцьк. Тобто насправді ситуація дуже різна», — розповів Купира.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу