КИЕВ
11:59
Брюссель
10:59
Москва
12:59
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Бізнес не відчуває підтримки з боку держави, а фіскалізація – це взагалі удар під дих, - Олег Саакян

17 ноября, 11:00  Политическая  Украина

 

Держава замало дбала про підтримку бізнесу під час кризи, тому напруженість у суспільстві зростає. Депутати мають стати на захист ФОПв.  Про це розповів політолог Олег Саакян, коментуючи протести під  парламентом. 

 

Олег Саакян, ФОП, протести, парламент, Save Fop

 

«Враховуючи коронавірус, який вдарив по підприємцях, не відтерміновують нові рішення щодо фіскалізації, включаючи РРО та непідняття лімітів. Тому на сьогодні для ФОПів це питання не про рівень доходів, а про виживання», — сказав Саакян у коментарі «Слово і діло».

 

Експерт вважає, що парламент, ймовірно, дослухається до вимог підприємців.

 «Я думаю, що депутати стануть на бік ФОПів, бо й голова профільного комітету висловився на підтримку, я думаю, що і «Батьківщина» та інші фракції, тому голоси мають знайтися», — сказав Саакян.

 

На думку політолога, держава замало дбала про механізми підтримки бізнесу на час кризи, тому напруженість зростає.

 

«Щодо карантинних заходів, зрозуміло, що для бізнесу – це виклик. Інша річ, що в цих умовах немає достатньо компенсаторних механізмів і бізнес не відчуває підтримки з боку держави, а фіскалізація – це взагалі удар під дих, і може призвести до закриття підприємств», — додав він.

 

Політолог зауважив, в період кризи впроваджувати будь-які зміни не варто. Бізнес, що постраждає, стане додатковим тягарем для бюджету.

 

«Якщо говорити про кризовий період, то виводити якісь процеси з тіні та ухвалювати зміни — все це просто не на часі, бо важливо, щоб бізнес взагалі зберігся. Навіть і тіньовий – це самозайняті люди, які себе забезпечують. І якщо вони зараз закриваються, то ляжуть додатковим тягарем на державу. Вони не просто не приноситимуть державі додаткового доходу, а й вимагатимуть додаткових видатків. Тому криза – це не найкращий момент, щоб займатися виведенням з тіні бізнесу», — пояснив експерт.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу