КИЕВ
16:42
Брюссель
15:42
Москва
17:42
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Ухвалення законопроєкту про легалізацію медичного канабісу буде використано владою з політичною метою, - Олег Саакян

12 ноября, 17:00  Политическая  Украина

 

Влада намагається політично використати питання легалізації марихуани для медицини, але закон, вірогідно, буде ухвалений. Про це заявив політолог Олег Саакян.

 

Олег Саакян, легализация марихуаны, законопроект, власть, парламент, слуги народа, опрос президента,Олег Саакян, легалізація марихуани, законопроект, влада, парламент, слуги народу, опитування президента.

 

«Чи ухвалять законопроєкт зараз чи через роки – це питання не має однозначної відповіді, як і немає правильного часу. Люди, які потребують цієї терапії, просто страждатимуть. І мова йде не лише про онкохворих. Тому з практичної точки зору – це питання на часі завжди. Чому за це взялися політики саме зараз – передусім, через електоральну вигоду. Зокрема, мова йде про «слуг народу» та їх, переважно молодих, виборців», — сказав Саакян у коментарі "Слово і діло". 

 

Експерт додав, що політики можуть керуватися одночасно і практичними, і політичними мотивами.

 

 «Питання легалізації медичного канабісу в опитуванні президента з’явилося вже після того, як вони замислилися над законопроєктом. Соціологічне дослідження, яке відбувалося разом із опитуванням Зеленського, засвідчило, що більшість населення схвально ставиться до цього питання. Звісно, залишається за дужками, чи розуміють у суспільстві, що таке медичний канабіс і що він нічого спільного із наркотиками не має. Це – вже інше питання. Цілком вірогідно, що частина населення, яка схвально відповідає на це питання, мала на увазі медичний канабіс саме як легкий наркотик», — сказав Саакян.

 

Саакян відзначив, що ухвалення законопроєкту про легалізацію медичного канабісу буде використано владою з політичною метою, в тому числі, опонентами.

 

«В будь-якому разі, ця ініціатива матиме більше підтримки у суспільстві, аніж негативу, але, звісно, опозиційні сили будуть використовувати це у своїх політичних цілях. Вірогідно, ми цю ініціативу побачимо під куполом і законопроєкт ухвалять», — сказав Саакян.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу