КИЕВ
00:25
Брюссель
23:25
Москва
01:25
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Юрій Луценко розповів скільки ковідних грошей закатали в асфальт перед виборами

11 ноября, 12:00  Политическая  Украина

 

При наявних фінансових ресурсах антіковідного фонду, в якому навіть після дорожнього будівництва – лишилось 30 млрд грн ми бачимо повну бездіяльність влади у боротьбі з коронавірусом. Про це заявив політик Юрій Луценко.

 

Луценко, коронавірус, ковідний фонд, велике будівництво, Луценко, коронавирус, ковидний фонд, большое строительство.

 

«Вчора виписався з лікарні. Боротьбу з ковідом виграно. Спасибі лікарям, рідним, друзям. І все ж, цей пост не про оптимізм. Я про повний провал протидії пандемії в Україні», - пише політик у своєму блозі.

За його словами, всюди, особливо в селах і райцентрах, - повна неможливість потрапити в інфекційну лікарню. Безкоштовні тести - майже неможливі всюди. Термін надання їх результатів - неприйнятний. Кисень возять з області в область в доісторичних балонах, якщо вони є.

«Що мав зробити за ці 7 місяців Уряд? В Україні в 2020 створено 136 нових, укрупнених районів. Уряд мав створити 136 базових антіковідніх центрів. Це - 136 лабораторій для тестування (200 350 млн грн). Це - 136 кисневих пунктів (400 - 550 млн грн). Це - 136 апаратів кт (1000 - 1400 млн грн). Це - страхування і доплати лікарям», - каже Юрій Луценко.

Він відмітив, що нічого з цього не зроблено.

«30% лікарів перехворіло ковідом. Ніяких 300% премій не виплачують; немає навіть відповідної постанови КМ. Мусимо визнати повну бездіяльність влади. При наявних фінансових ресурсах антіковідного фонду, в якому навіть після дорожнього будівництва - 30 млрд грн.», - каже Юрій Луценко.

За його словами, у відставку має піти не лише очільник МОЗ.

«Що з цим робити? Відповідь: гнати в шию уряд Не тільки козла відпущення гріхів, яким хочуть зробити міністра охорони здоров'я. Тому що міністр не приймає рішень щодо фінансування. І не він закочує в асфальт мільярди антіковідніх грошей. Як, наприклад, за тиждень до виборів 10 млрд грн віддали на 30 км бетонки під Решетилівкою. Це, до речі, удвічі дорожче, ніж ті ж роботи тієї ж фірмою при «баригах», - говорить політик.

 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу