КИЕВ
20:03
Брюссель
19:03
Москва
21:03
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Заворушення в Києві: Нацкорпус перекрив Хрещатик (ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ)

19 декабря, 14:30  Политическая  Украина

 

Нацкорпус продовжує акції протесту проти відкриття ринку землі. На Хрещатику перекрито рух в усі сторони. За словами організаторів мітингу, вони вимагають  зняття з розгляду в Раді законопроекту, що скасовує мораторій на продаж української землі.

 

бійка під парламентом, мітинг, акції протесту, заворушення, ринок землі, земельний закон, поліція, сутички, столкновения, митинг под ВР, пряма трансляція, постраждалі, мітинг проти ринку землі, Олена Паншина, Червоний хрест., Нацполіція, Андрій Крищенко,

В Нацполіції повідомили, що правоохоронці продовжують у посиленому режимі забезпечувати публічну безпеку та порядок під час проведення акцій.

 

«Працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу несуть службу у посиленому режимі під час проведення раніше анонсованих заходів за масової участі громадян, аби не допустити порушень громадського порядку та забезпечити мирне проведення акцій», - сказано в повідомленні Нацполіції.

 

В поліції також звернулися  до організаторів та учасників заходів з проханням дотримуватися норм чинного законодавства, акції проводити виключно в мирний спосіб, не порушувати громадський порядок та сприяти поліцейським у виконання ними службових обов’язків. 

Нагадаємо, 16 грудня під Верховною Радою під час мітингу проти відкриття ринку землі між демонстрантами та полцією відбулись сутички - в хід йшло каміння, димові шашки та слізогінний газ.  Внаслідок сутичок пострждали 17 поліцейських та 2 мітингарів. 

 

Президент України Володимир Зеленський  засудив насилля під час акцій протестів, однак запевнив влада до фермерів дослухається.  Пізніше на зустрічі з фермерами глава держави повідомив, що влада готова обговорювати граничні розміри концентрації землі в одних руках і що питання продажу землі іноземцям буде винесено на референдум уже після відкриття ринку землі. 

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу