КИЕВ
23:47
Брюссель
22:47
Москва
00:47
Четверг, 28 марта 2024

Новости



США запровадили нові санкції проти Росії – тепер за кібератаки

06 декабря, 10:12  Политическая  Украина

 

Серед тих, проти кого впровадили санкції США – є українець з російським громадянством. Санкції за кіберзлочини персональні.

 

сша, санкції, кібератака, кіберзлочини, хакери, росія, російські хакери, Evil Corp.

 

 

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 17 росіян і компаній, причетних до діяльності російської організації Evil Corp, яка відповідає за розробку і поширення шкідливого програмного забезпечення Dridex. Про це повідомили у пресслужбі відомства, передає Громадське. 

«Evil Corp. використовувала шкідливе ПЗ Dridex для зараження комп'ютерів і збору облікових даних від сотень банків та фінансових установ у понад 40 країнах, що призвело до крадіжки понад 100 мільйонів доларів. Це шкідливе програмне забезпечення завдало мільйони доларів збитків американським і міжнародним фінансовим установам та їхнім клієнтам», — заявили у Мінфіні США.

 

Санкції стосуються 17 приватних осіб та 7 організацій, серед яких власне Evil Corp., її основні кібер-оператори, кілька підприємств, пов'язаних з членом злочинної групи, і фінансових посередників, послугами яких користувалася Evil Corp.

 

Йдеться про такі компанії, як ТОВ «Бизнес-столица», ТОВ «Оптима», ТОВ «Трейд-инвест», ТОВ «Центр автообслуживания», ТОВ «Вертикаль», ТОВ «ЮНИКОМ».

 

Також міністерство юстиції США висунуло звинувачення у кіберзлочинах одному з ймовірних лідерів Evil Corp. Це українець з російським громадянством Максим Якубець. За інформацію, яка допоможе знайти його, обіцяють нагороду в 5 мільйонів доларів. За інформацією Мінфіну США, це найбільша винагорода, яку коли-небудь призначали за кіберзлочинця.

 

Усі рахунки та власність цих осіб та компаній у США будуть заблоковані, а американським громадянам заборонено здійснювати операції з ними. Крім того, будь-які організації, які на 50% або більше належать одному або декільком зазначеним людям, також будуть заблоковані.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу