КИЕВ
15:05
Брюссель
14:05
Москва
16:05
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Закон про ДБР посилить вплив на структуру Офісу Президента, - Рейтерович

04 декабря, 14:10  Политическая  Украина

 

Державне бюро розслідувань буде перезавантажено. Однак чи матиме воно принаймні мінімальну незалежність – відкрите питання.

 

трубу прорвала, роман труба, дбр, державне бюро розслідувань, закон про ДБР, Ігор Рейтерович, ЗІК.

 

Про це в ефірі телеканалу «ZIK» заявив керівник політико-правових програм Українського центру суспільного розвитку Ігор Рейтерович.

 

На думку політолога, причина прийняття законопроекту не лише в скандалі з очільником ДБР Романом Трубою.

 

"Законопроект серйозно посилить вплив Офісу президента на ті призначення, які відбуватимуться в ДБР. Справді, Бюро буде перезавантажено, але чи буде воно мінімально незалежним, тут є великі питання. І чи не перетвориться воно на орган, що буде займатися окремими справами, а окремими не буде займатися – це питання відкрите", – відмітив Ігор  Рейтерович.

 

Політолог зауважив, що суспільство зрозуміє причини перезавантаження, як тільки  з’явиться новий очільник.

 

"Якщо він почне якісь перевірки та розслідування, можливо відкриє справи щодо свого попередника, тоді ми можемо обережно говорити, що якась об’єктивність буде присутня. Якщо цього не буде і Труба зникне з поля зору або спливе на іншій посаді, тоді можна буде робити зовсім інші висновки, що він не справлявся зі завданнями, які йому ставили і тому зробили таку перестановку", – зазначив Рейтерович.

 

Нагадаємо, 3 грудня парламент ухвалив у другому читанні та в цілому закон №2116 «Про перезапуск роботи Державного бюро розслідувань». "За" - проголосували 250 народних депутатів.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу