КИЕВ
10:56
Брюссель
09:56
Москва
11:56
Четверг, 28 марта 2024

Новости



Справа Дубневича: нардепу повернули 10 млн. грн застави

02 декабря, 13:20  Политическая  Украина

 

Депутату, якого підозрюють у багатомільйонному розкраданні державних коштів повернули частину застави.

 

справа Дубневича, Ярослав Дубневич, Укрзалізниця, дело Дубневича, корупція, посадки,корупция, посадки.

 

Суд повернув 10 млн грн застави, яку внесли за народного депутата Ярослава Дубневича у межах справи за підозрою його в організації заволодіння понад 93 млн грн філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ «Укрзалізниця».

 Таке рішення 26 листопада ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, ВАКС відпустив Дубневича під 100 млн грн застави. Пізніше за нього внесли цю суму. Проте апеляційна палата ВАКС задовольнила скаргу САП на запобіжний захід, взявши Дубневича під варту із 90 млн грн застави. Він вийшов із СІЗО. Так, за нього переплатили 10 млн грн, які адвокат заставодавця просив повернути. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив.

 

На думку слідства, нардеп Дубневич, імовірно, є організатором схеми привласнення 93,2 мільйона гривень філії «Центр забезпечення виробництва» ПАТ УЗ при поставці товарів за завищеними цінами в 2015-2017 роках. За даними детективів, будучи головою комітету Верховної ради з питань транспорту, він нібито організував і створив умови для закупівлі елементів колії за рахунок коштів підприємства УЗ з порушенням законної процедури, за завищеними цінами. Замість переговорної процедури закупівлі, як вважає слідство, нардеп організував проведення процедур відкритих торгів із залученням підконтрольних підприємств – ТОВ «Арго» та ТОВ «Корпорація КРТ», що спричинило нанесення збитків на суму 93,28 млн грн.

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу