КИЕВ
00:14
Брюссель
23:14
Москва
01:14
Пятница, 29 марта 2024

Новости



Опозиція в Грузії вимагає позачергових виборів до парламенту

27 ноября, 11:30  Политическая  Украина

 

Протести у Грузії – опозиція висунула три головні вимоги. Протестувальники наполягають на розпуску уряду і призначенні тимчасового кабміну, перевиборах до парламенту та розпуску ЦВК.

 

Тбілісі, розгон Майдану, поліція водомети, акції протесту Тбілісі, Грузія, заблокований парламент, виборча реформа, розгон демонстраций Тбилиси, полиция водометы, опозиція вимоги, условия опозицыи.

 

"Зараз в Грузії діє змішана, пропорційно-мажоритарна система. Саме її обіцяла змінити правляча партія. Втім сама ж правляча партія і провалила відповідне голосування. Тому опозиція вимагає дострокових парламентських виборів за пропорційною системою, розпуску уряду і призначення тимчасового Кабміну. І третя вимога - це розпуск ЦВК, який опозиція пропонує укомплектувати кадрами з неурядових організацій", - про це в ефірі "Прямого" повідомив кореспондент Звядам Чутлашвілі, який знаходиться у Тбілісі.

 

 

Опозиція готова погодитися на проведення виборів у встановлені терміни - у жовтні 2020 року - після виконання цих та інших вимог.

 

Серед них - проведення виборів за "німецькою моделлю". "Це збереження тієї ж, по суті, змішаної системи, при якій мандати будуть розподілятися пропорційно отриманим кожною партією голосів. Тобто вважається, що вона більш прозора, ніж змішана", - пояснив кореспондент.

 

За його даними, президента Грузії Саломе Зурабішвілі заблокували активісти однієї з неурядових організацій.

 

"...Саломе Зурабішвілі - це кандидат правлячої "Грузинської мрії". І, відповідно, опозиція, як і громадянські активісти, які виступають проти нинішнього уряду, бачать в Саломе Зурабішвілі, в першу чергу, союзника влади", - сказав Чутлашвілі.

 

Він додав, що Зурабішвілі не поділяє цілей цього протесту і не підтримує його.

 

Раніше повідомлялося. що напередодні мітингувальники встановили намети біля грузинського парламенту, вночі влада стягнула під його стіни правоохоронців при повній екіпіровці, ті почали силовий розгін із застосуванням водометів, внаслідок чого один з активістів втратив око.

 

Нагадаємо, що вранці у вівторок, 26 листопада, сили спеціального призначення МВС Грузії розігнали протестувальників, які заблокували входи до парламенту в Тбілісі.

Протести тривають з 14 листопада. Як ми повідомляли раніше поліція неодноразово застосовувала до активістів водомети

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу