КИЕВ
17:08
Брюссель
16:08
Москва
18:08
Пятница, 19 апреля 2024

Новости



Активісти продовжують голодувати через злив «справ Майдану»

26 ноября, 10:00  Политическая  Украина

 

Родичі загиблих Героїв Небесної Сотні, потерпілі та їх друзі оголосили голодування в знак протесту проти не розслідування справ Майдану.

 

справи майдану, майданівські справи, Євгенія Закревська, голодування, Герої небесної сотні, адвокат родин героїв небесної сотні, розстріл майдану, штурм майдану, поправка 318, позачергове засідання ВР, майдан забуттю не підлягає, дела Майдану, розследован

 

Адвокатка родин Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська голодує уже шостий день.

 

Вона опублікувала у Facebook фото зважування, зазначивши, що лише протягом п’ятого дня голодування втратила 1 кілограм, а за всі дні — 4 кг.

 

«Шанси на продовження розслідування #СправМайдану худнуть разом зі мною. Коли я це говорю, я не перебільшую. Я применшую небезпеку. Справи Майдану під набагато більшою загрозою, ніж моя вага», — написала пані Євгенія, а також додала імена тих, хто почав голодувати разом із нею.

 

Також адвоката назвала справи щодо яких не лишилося слідчих.


1) Розгін протестувальників 30.11.2013

2) Штурм Майдану 11.12.2013 р.

3) Вбивства і поранення в січні 2014-го року

4) Вбивства і поранення тітушками і правоохоронцями вдень 18.02.2014 р. (в т.ч. давка в барикаді станції м. Хрещатик)

5) незаконні затримання, притягнення завідомо не винних до кримінальної відповідальності, обрання запобіжних заходів- тримання під вартою 18.02.2014

6) Незаконне фінансування правоохоронців

7) Події перед Хмельницьким СБУ 19.02.2014

8) Вбивство Сергієнка

9) Переслідування майданівців в Черкасах

 

Чотири дні голодують Михайло Шекета і Микола Колорович із Мукачева.

 

Нагадаємо,  Євгенія Закревська оголосила голодування до того моменту, поки не буде підтримано поправку, яка дозволить слідчим у «справах Майдану» перейти в ДБР і поновити розслідування, які нині зупинилися. Вона закликала небайдужих вимагати у знайомих депутатів скликати позачергове засідання ВР і розгляду поправки 318.

 

Це не перша спроба привернути увагу суспільства і влади до ходу слідства.


Як ми повідомляли раніше Під Офісом Президента ввечері 14 листопада відбулась акція протесту "майдан забуттю не підлягає. Активісти запалили свічки. Родичі загиблих учасників Революції гідності та потерпілих під час подій Майдану 2013-2014 років  вимагали від глави держави розслідування «майданівських справ».

 

Версия для печати


Оставить комментарий

 



Прокомментировать с помощью Facebook









Обзор сети

Разместить рекламу